Start la raliuri: Napoca Rally Academy, pregătită să recâștige titlul de capionă națională

Start la raliuri: Napoca Rally Academy, pregătită să recâștige titlul de capionă națională by martie 29, 2017 0 comments

Marți, 28 martie, la Cluj-Napoca a avut loc evenimentul de lansare a echipei Napoca Rally Academy pentru anul competițional 2017. Cu câteva schimbări în configurație, dar cu același nucleu consacrat, NRA se anunță a fi greu de contracarat și în acest an, spun reprezentanții echipei. NRA grupează piloți din echipa de raliuri care a câștigat ani la rând campionatul național. Pe lângă activitatea competițională, Napoca Rally Academy are si o ramură care se ocupa de o școala pilotaj sportiv si una pentru conducere defensivă . Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2017 va începe în această săptămână, la Brașov.

Napoca Rally Academy pornește în anul competițional 2017 din postura de echipă campioană națională a României. Având în componență cel mai bun produs din istoria școlii de raliuri din România, campionul Junior WRC și WRC 3, Simone Tempestini, Napoca Rally Academy își propune să adune rezultate foarte bune pe mai multe fronturi.

Obiectivul pentru 2017 în România este repetarea parcursului bun și a performanțelor de anii trecuți; ne dorim un nou titlu de campioni naționali. Vom aborda cu multă grijă și programul pe care îl vom avea în Campionatul Mondial (WRC). În acest sens, Raliul Brașovului va fi și un foarte bun test pentru noua mașină. Am mai fost la acest raliu cu alte mașini și voi putea face o comparație corectă acum. Pe de altă parte, la Brașov sunt mereu condiții meteo schimbătoare, deci e greu de făcut pronosticuri. Oricum, pe mine mă va ajuta mult ca să mă acomodez cu mașina pentru etapa din Corsica (6 – 9 aprilie)”, declara ieri Simone Tempestini

Dacă titlul de campion național absolut este un obiectiv al echipajului Simone Tempestini/Marc Banca (foto sus), încă patru clasamente sunt în vizorul echipierilor NRA. Astfel, Florin Tincescu va concura în cadrul Clasei 3, acolo unde se anunță a fi un mix interesant de echipaje cu multă experiență și unde își dorește să facă uitate momentele delicate din sezonul 2016. Norbert Maior are ca obiectiv personal victoria în Cupa Dacia, după un sezon în care a arătat că poate fi extrem de rapid și de incomod pentru adversarii direcți, în timp ce Vlad Cosma începe un program serios la bordul unui automobil cu tracțiune integrală, de Clasă 11, o dorință mai veche a talentatului pilot din Cluj. Mihai Manole va aborda foarte hotărât lupta de la categoria automobilelor cu 2 roți motrice.

În privința materialului de concurs, Simone Tempestini și Marc Banca vor concura la bordul unui Citroen DS3 R5, același automobil cu care pilotul român efectuează programul WRC 2 în 2017. Bogdan Marișca va fi secondat de Carmen Poenaru-Găureanu în etapele în care va lua startul, mașina urmând a fi Ford Fiesta R5, un pachet cunoscut fanilor încă de sezonul trecut.

Florin Tincescu îl va avea în dreapta în continuare pe Sergiu-Sebastian Itu, cei doi urmând a concura la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX. Vlad Cosma va face pereche cu Diana Hațegan, pe un Subaru Impreza GC8, iar Norbert Maior va rămâne la volanul unei Dacia Sandero, dar marea noutate este cooptarea în echipaj a experimentatului navigator Dorin Pulpea, alături de care speră să crească constant și eficient ritmul. Mihai Manole va apăra și în acest sezon culorile NRA, urmând să efectueze un program de șase etape, avându-l în dreapta, ca și în 2016, pe Florin Dorca; cei doi vor concura pe un Peugeot 208 R2 și au ca obiectiv câștigarea Clasei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.