Spitalul din Turda nu are probleme cu dezinfectanții

Spitalul din Turda nu are probleme cu dezinfectanții by aprilie 30, 2016 0 comments

Ministrul Sănătăţii a dispus săptămâna aceasta controale mixte în problema dezinfectanţilor din spitale. Spitalul turdean a primit, joi, o directivă de la minister, să facă propriile verificări pe stocuri si în saloane. Directorul spitalului turdean susține că, până în prezent unitatea sanitară pe care o conduce nu are probleme la acest capitol.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, după apariția în media a problemelor legate de dezinfectanții din spitale, potrivit Agerpres.

“Direcțiile de Sănătate Publică au raportat acțiunile de verificare din toate unitățile sanitare din țară care utilizează dezinfectanții achiziționați de la compania Hexi Pharma prin autocontrolul propriu al unităților spitalicești, dar și prin probe suplimentare recoltate de către Direcțiile de Sănătate Publică, pe care le vor analiza în laboratoarele proprii. Astfel, în 41 de județe au fost recoltate un număr de 2.633 teste de sanitație din 208 unități spitalicești publice și private cu paturi care folosesc dezinfectanții achiziționați de la compania în cauză”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. Laboratoarele tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică vor funcționa în perioada sărbătorilor de Paște pentru efectuarea testelor de laborator, care vor fi raportate în cadrul videoconferinței de miercuri, 4 mai.

În spitalele monitorizate se află și Spitalul municipal Turda, care, potrivit conducerii, nu are probleme cu dezinfectanții.

“Noi am făcut tot timpul verificările, procedurile. Suntem in regulă”, a declarat managerul spitalului turdean, dr. Vasile Grumaz. “Pentru situația din prezent am primit indicațiile de joi dupa masă. Trebuie să facem o verificare a dezinfectanților aflați pe stoc, a fișelor lor de conformitate și niște probe făcute în laborator, care au început să se facă”, a explicat medicul turdean.

Scandalul dezinfectanților a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor a publicat o anchetă despre dezinfectanții firmei Hexi Pharma (folosiți în foarte multe din unitățile spitalicești din țară), ce a dezvăluit mai multe nereguli, inclusiv un test care arată că o substanță activă dintr-un produs biocid era diluată de 10 ori.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.