Spectaculos în Salina Turda: Milioane de oameni pregătiți să vadă campionatul de drone

Spectaculos în Salina Turda: Milioane de oameni pregătiți să vadă campionatul de drone

Spectaculos în Salina Turda: Milioane de oameni pregătiți să vadă campionatul de drone

by noiembrie 16, 2016 0 comments

Seamănă cu scenele SF din Războiul Stelelor, ori cu concursurile de mașini de pe calculatoare. În fapt e vorba de un nou sport: concursuri de drone, ce zboară pe trasee prestabilite și care necesită calități umane bine definite: atenție, îndemânare, concentrare, reflexe extraordinare.

Salina Turda va găzdui din 18 noiembrie, pentru două zile, ediția din România a Drone Champions League- Liga Campionilor de Drone, o competiție internațională ce aduce împreună cei mai talentați piloți și aparatele lor.

Organizatorii Drone Champions League aleg pentru stabilirea traseelor competiției doar locuri unicat, speciale, care permit trasarea unor circuite de concurs aparte și cu grade de dificultate sporite. În acest an, prima cursă a fost organizată printre ruinele unui vechi castel austriac Schlosskopf din Tyrol,  în Austria și au participat peste 40 de piloți grupați în 10 echipe.

Dronele zboară în probe de zi și noapte. Pe cerul întunecat, dar și în tunelele din Salina Turda, aparatele par fulgere de culoare: dronele au culori fosforescente și ating în liniile drepte de circuit până la 140 de km pe oră.

Spectaculozitatea concursurilor de drone nu este dată însă doar de viteza cu care aparatele zboară.

Piloții le ghidează folosind ochelari speciali și văd în timp real ceea ce camerele de filmare ale dronelor înregistrează. Cu sprijinul Vodafone, Drone Champions League are asigurată transmiterea stream pe ecrane a imaginilor din concurs.

Concursul din România, cu premii de 10.000 de euro, promite să aducă în Salina Turda o competiție spectaculoasă pentru pasionații de viteză și gadgeturi, indiferent de vârstă.

“Salina Turda investeşte foarte mult în infrastructură pentru cursa care urmează. Vrem să devenim, pentru acest nou sport cu motor, precum cursa sezonului din Monaco pentru campionatul de Formula 1,” relatează Adrian Soporan, consilier marketing Salina Turda. “Se anunţă a fi un parteneriat pe termen lung şi în exclusivitate,” confirmă consilierul de marketing al acestui parc tematic subteran.

Iniţiatorul şi organizatorul acestui eveniment inedit este Drone Champions AG, împreună cu fondatorul şi managerul Herbert Weirather, în colaborare cu agentia WWP Weirather-Wenzel & Partner.

Concurs difuzat live în toată lumea

Chiar dacă unii fani nu au posibilitatea de a participa la eveniment, vor avea ocazia să ia parte la acţiune. Cu susţinerea Vodafone, cursa va fi transmisă sub formă de live stream: “Suntem mândri să difuzăm Liga Campionilor la Drone din această locaţie deosebită. Vor transmite emoţii şi imagini fenomenale şi sunt convins că vom atrage atenţia lumii chiar mai mult decât am făcut-o la prima cursă din Austria,” afirmă Herbert Weirather.

Cifrele de la cursa inaugurală din Reutte au fost mai mult decât impresionante: un total de 21 milioane de oameni au prins spectacolul.

Program eveniment:
Vineri: 10:00 Training
Sambata: 10:00 Training
12:00 Calificari
17:00 Main Event
Duminica: 10:00 Training
17:00 Calificari si Main Event
Mai multe informatii:
0364-260.940, , www.facebook.com/salinaturda
Rezervari bilete: evenimente@salinaturda.eu

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.