Spectacol fantastic în centrul Turzii la FIT

Spectacol fantastic în centrul Turzii la FIT by septembrie 12, 2017 0 comments

Un spectacol de stradă cu mașinării fantastice, foc, lumini și oameni pasionați de artă îi așteaptă pe cei care vor ieși in centrul municipiului Turda astăzi. “Pentesilea” va putea fi urmărit pe pietonală de la ora 17.00 dar și mâine de la ora 18.00.

Teatro Dei Venti – MODENA, cea care va pune în scenă o reprezentație specială a luat ființă în an 2005, ca un grup de cercetare teatrală și își desfășoară activitatea în patru domenii diferite: producția de spectacole, designul socio-cultural, activitățile de formare și organizarea de evenimente în sfera teatrală.

“La baza activității noastre de teatru se află căutarea unui limbaj expresiv care oferă spectatorului ocazia de a deveni obiectul unei vrăji, asistând la un eveniment unic și nerepătat, la un act simplu și sincer. Activitatea artistică zilnică ne-a condus la o cercetare a ritmului și acțiunii fizice care a generat cele mai recente producții”, spun artiștii.

Muzică, trambuline, măști uriașe, bastoane de foc, mașini de teatru, peisaje mobile, toate tehnicile de teatru de stradă se regăsesc în reprezentări care dau spectatorului uimirea magiei.

Specatocul oferit turdenilor poartă numele Penthesilea și va aduce în fața spectatorului două figuri, un bărbat și o femeie, îndrăgostiți și totuși în război. Cele două personaje sunt Ahile, cel mai curajos erou grec și Penthesilea, regina amazoanelor.

Actorii se vor folosi de două tobe ce vor face ritm poveștii antrenante.

Programul FIT de marți mai cuprinde de la ora 18.00 spectacolul Reacting Cernobyl (100min) – regia Cosmin Matei Varoterem Projekt Cluj Napoca (în lb maghiară) la fosta Fabrica de BERE, Piața Romană nr 17, iar de la ora 19.00 spectatorii din sala mare a teatrului vor putea urmări piesa de teatru Dale Carnavalului (160min-cu pauza) pusă în scenă de Teatrul de Nord Satu Mare.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<