Spațiul verde proiectat și realizat de elevii școlii

Spațiul verde proiectat și realizat de elevii școlii by aprilie 25, 2017 0 comments

Școala ”Andrei ȘAguna” din Turda intră în primăvară cu un proiect deosebit, în care elvii școlii nu doar fac voluntariat, ci învață să pregătească pământul, să planteze și să întrețină spațiul verde din incinta instituției de învățământ.coltul verde

”Colțul Verde” este o activitate de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din şcoală, proiect coordonat de cadrele didactice: Ciotlăuş Monica, Hirişcău Claudia, Tolan Bogdanși și Băl Olimpiu, iar din echipa de lucru mai fac parte cadrele didactice: Mureșan Gabriela, Ambruşan Ana-Miuţa, Jişa Liviu, Geană Elena.

Activitatea s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile şi a debutat cu pregătirea terenului pentru plantări prin săpare şi greblare. Între timp, elevii au făcut donaţii în valoare de 50 bani sau 1 leu, pentru achiziţionarea răsadului, în cadrul campaniei „Colţul verde să –nflorească/ Dai un leu şi aştepţi să crească”. Astfel s-au adunat 107 lei, din care s-au cumpărat răsaduri de panseluţe, salvie, garofiţe şi patru butaci de trandafiri.

coltul verde 2Apoi, copiii au plantat răsadurile de flori şi le-au udat zilnic în perioada imediat următoare. S-a continuat cu amenajarea spaţiului verde de pe aleea principală situată la intrarea în curtea şcolii, prin refacerea stratului de pietriş şi plantarea de material floral.

La activități au participat circa 50 de copii, dar și cadre didactice și părinți.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.