Sorin Bichiş: Votăm bugetul, condiţionat de alocarea banilor pentru străzi

Sorin Bichiş: Votăm bugetul, condiţionat de alocarea banilor pentru străzi

Sorin Bichiş: Votăm bugetul, condiţionat de alocarea banilor pentru străzi

by februarie 6, 2015 0 comments

Consilierii Sorin Bichiş şi Lucian Varo au declarat că vor vota  bugetul doar în condiţiile în care administraţia locală oferă garanţii că vor aloca bani pentru repararea străzilor, la rectificările de buget viitoare.

Cei doi consilieri locali au precizat că nu pot fi formulate prea multe obiecţii cu privire la modul în care executivul a împărţit banii, deoarece nu au fost bani care să fie împărţiţi. „Dacă Turda ar fi avut un buget ca cel de anul trecut, atunci s-ar fi putut face amendamente. În condiţiile în care serviciile publice au bani doar pentru 6 luni, spre exemplu sunt bani pentru iluminatul public doar până la toamnă, nu prea putem obiecta. Chiar şi aşa, grupul consilierilor independenţi din Consiliul Local, vor vota bugetul dacă se menţiona în procesul verbal angajamentul executivului să aloce bani pentru drumuri, la rectificările următoare”, a declarat Sorin Bichiş.

Lucian Varo a crititicat modul în care direcţia economică a redactat proiectul de buget. „Ieri am fost convocaţi la şedinţa  de informare privind bugetul am  fost puşi in faţa faptului împlinit: nu sunt bani. Datorită faptului că am primit doar bugetul pe capitole, de unde nu întelegi mare lucru, am solicitat bugetul de cheltuieli detaliat pe capitole, subcapitole şi aliniate, să vedem şi noi consilierii dacî putem să strângem cureaua la bugetul de cheltuieli şi să mai punem ceva la drumuri. În loc să ni se înmâneze solicitarea făcută, mi s-a transmis că dacă ma duc la contabilitate o sa primesc ce informatii doresc, cu toate ca era normal sa primim aceste buget detaliat”, a spus consilierul turdean.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.