Social democrații clujeni au încheiat campania internă. Remus Lăpușan, ales președinte al PSD Cluj

Social democrații clujeni au încheiat campania internă. Remus Lăpușan, ales președinte al  PSD Cluj

Social democrații clujeni au încheiat campania internă. Remus Lăpușan, ales președinte al PSD Cluj

by octombrie 2, 2015 0 comments

Social-democrații clujeni au încheiat astăzi campania de alegeri interne a partidului, prin conferința organizată la nivel județean. Circa 200 de delegați din organizațiile teritoriale ale PSD Cluj s-au întrunit de la ora 15.00  la Casa de Cultură a Studenților, la cel mai important eveniment intern al PSD Cluj.
Posturile cheie din PSD Cluj sunt cel de președinte al organizației județene, cel de președinte executiv și cel de secretar.
Favoritul cursei pentru șefia partidului a fost Remus Lăpușan, ce a ocupat această funcție din iulie 2010. Pentru funcția de președinte executiv a candidat Cornel Itu.
La eveniment au participat Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Vasile Dâncu iar de la Turda au fost invitați deputatul ALDE, Mircea Irimie și Lucian Nemeș, viceprimarul municipiului Turda. Din delegațiile locale ale PSD au făcut parte Cristian Matei, președinte PSD Turda, Ioan Roman, primarul comunei Viișoara, Petre Pop, președinte PSD CâmpiaTurzii, Gligor Sasu, viceprimarul din Mihai Viteazu.

În urma alegerilor funcția de președinte i-a revenit lui Remus Lăpușan, cea de președinte executiv lui Cornel Itu iar secretar a fost ales Viorel Luca.

Aurelia Cristea va fi candidatul PSD pentru Primăria Clujului. Valeriu Zgonea a declarat ca membrii PSD vor putea sa convingă electoratul din Cluj să o voteze pe Aurelia Cristea. Zgonea a citat un alt exemplu pe care PSD îl consideră unul de succes în promovarea femeilor, cel al Olguței Vasiliescu, primărița de la Craiova.  ”Aveți încrede în Aurelia Cristea? Eu am. Fiecare dintre dumeavoastră poate convinge cel puțin o persoană să o suțină. Avem exemplul de succes al unor femei ce au reușit, precum, primarul nostru de la Craiova”, a exemplificat Zgonea. Asocierea dintre Olguța Vasilescu de la Craiova și Aurelia Cristea de la Cluj poate fi una neinspirată.Vicepreşedintele PSD, Lia Olguţa Vasilescu declara în noiembrie 2014 că este supărată pe filialele partidului din Ardeal că de fiecare dată pierd la alegeri, arătând că vicepreşedintele PSD Ioan Rus nu este deloc un bun organizator pentru partid. Într-un exces de zel, primărița din Craiova recunoștea că are activiști de partid ce își monitorizează vecinii. ”La mine în Craiova de exemplu sunt 178 secţii de votare şi 178 de organizaţii cu minim 20 de membri, practic ei ştiu în fiecare bloc cine votează cu PSD sau cu alt partid. Mă îndoiesc că fac acelaşi lucru în zona Ardealului, nu este asta de ieri de azi, asta este dintotdeauna”, mai spunea Olguța Vasilescu. Ideea unei organizări ”ca la Craiova” nu pare a fi însă și  cea mai bună idee pentru Cluj.

Liviu Dragnea, care cadidează pentru șefia PSD a recunoscut că rezultatele electorale di Ardeal, ale partidului nu sunt doar din vina filialelor de aici.”Probabil PSD nu a avut curajul sa vorbească deschis despre regionalizare, și nu a înțeles că la București s-a acumulat mult prea multa putere, mult prea multa decizie, mult prea mulți bani. A fost o abordare superficială a insucceselor PSD în Trasilvania. Sutem noi siguri ca în toate ocaziile când PSD a susținut sau a numit oameni, a pus cei mai buni oameni?”, s-a întrebat aproape retoric Liviu Dragnea care a mai subliniat cu social-democrații trebuie să umească în posturile de conducere oameni ”cu calități, aptitudini și caracter și nu prieteni, amici, rude sau alte specii”. Liviu Dragnea a mai recunoscut că PSD nu a alocat suficientă atenție dezvoltării infrastructurii rutiere care să lege sudul țării de Trasilvania și a declarat că un astfel de proiect va fi o prioritate. Liderul social democrat l-a invitat pe Vasile Dâncu să se apropie mai mult de partid și a anuțat că e decis să facă o echipă cu Valeriu Zgonea. ”Am anunţat că îmi doresc să fac echipă cu Valeriu Zgonea, ca preşedinte executiv, în conducerea PSD. Cred foarte mult că această echipă, împreună cu alţi colegi pe care îi vom avea alături după alegerea din Congres, să ne ajute să ducem la capăt noul proiect politic al PSD pentru noul ciclu politic care începe în 2016″, a spus Dragnea.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.