Situația autorizațiilor sanitare la școli, în atenția prefectului

Situația autorizațiilor sanitare la școli, în atenția prefectului by august 25, 2016 0 comments

671 de unități școlare are județul Cluj. Dintre acestea, circa 15% nu au, la această oră, autorizație sanitară.

Problema a fost discutată joi în şedinţa de Colegiu Prefectural, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, explicând că unele şcoli sunt neautorizate din cauza problemelor existente la sistemul de încălzire sau de evacuare a deşeurilor, lipsa unor toalete corespunzătoare precum şi pe motivul nefinalizării reabilitărilor.

În Cluj sunt, în total, 671 de obiective de învăţământ – şcoli, licee, grădiniţe, cantine, săli de sport, internate, ateliere, spălătorii, din care 565 de obiective (84,29%) au autorizaţie sanitară, iar 106 obiective (15,80%) nu au această autorizaţie.

“Motivul principal al neautorizării este lipsa apei curente şi a apei potabile în localităţile din mediul rural unde funcţionează aceste şcoli, astfel că unităţile nu pot fi autorizate. Alte motive ţin de nefinalizarea unor lucrări de reabilitare, grupuri sanitare necorespunzătoare sau de timp latrină, clădiri degradate, probleme existente la sistemul de încălzire sau evacuarea deşeurilor, în condiţiile în care nu există încheiate contracte de salubritate”, a spus Dorina Duma.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.