Update: Sistemul informatic al cardului de sănătate este fumcțional

Update: Sistemul informatic al cardului de sănătate este fumcțional by mai 24, 2016 0 comments

Echipa tehnica a CNAS a reusit sa rezolve problema constatata azi 24.05.2016 ora 8:30 cu privire la indisponibilitatea semnarii prin card.

Incepand cu ora 13:30 platforma informatica PIAS este functionala in parametrii proiectati.

În această dimineață sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate a fost indisponibil de la ora 8,30 din cauza unor probleme tehnice, a publicat CNAS pe site-ul său.

Medicii de familie nu au putut emite rețete decât offline, iar unele farmacii nu au eliberat rețete co.pensate sau gratuite din cauza sistemului informatic indisponibil.

“Astăzi, 24.05.2016, începând cu ora 8,30, sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice”, publica site-ul CNAS în această dimineață.

Potrivit sursei citate, până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/ prescrierii rețetelor/ eliberării medicamentelor puteau fi efectuate în modul offline.

“Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare”, precizează instituția.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.