Sindicaliștii din Sănătate au pichetat Guvernul, fără să rezolve nimic

Sindicaliștii din Sănătate au pichetat Guvernul, fără să rezolve nimic by octombrie 4, 2016 0 comments

A treia acțiune de pichetare a Guvernului, din ultimele săptămâni, a rămas fără ecou și fără rezultate la Guvern. Liderii Federației Sanitas s-au arătat dezamăgiți de indiferența cu care au fost primiți astăzi și anunță că vor continua acțiunile de pichetare, organizate sub genericul ”O marți a Sanitas”.

Liderul SANISTAS Cluj, Ştefan Roman, prezent la proteste a declarat că revendicările principale se referă la rezolvarea inechităților salariale din rândul angajaților sistemului de sănătate din România.

”Printre solicitările noastre, cele mai importante sunt extinderea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul de sector de activitate, sănătate, activităţi veterinare, corectarea discriminărilor şi inechităţilor salariale produse de Ordonanţa de urgenţă nr.20/2016 şi  Ordonanţa de urgenţă nr. 43/2016. Altă revendicare este includerea în anexele Ordonanţei de Urgenţă, a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv unităţi sociale, personalul Tesa, unităţi medico-sociale, Direcţiile de Sănătate Publică, creşe, grădiniţe, medicina şcolară. O altă revendicare este calcularea sporurilor şi a altor drepturi  salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare. O altă solicitare ar fi reaşezarea valorică a salariilor pentru unităţile clinice şi neclinice, promovarea unei legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar şi de asistenţă socială pornind de la principiile şi coeficienţii legii 284/2010”.

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat, la ieșirea de la discuțiile purtate cu reprezentanții ministerului, că nu a rezolvat nimic și că se află la punctul zero.

“În două cuvinte: Nu am rezolvat nimic. Nu a fost ministrul, au fost secretarii de stat, dar care știau despre ce este vorba la acest moment. Nu am rezolvat nimic, am rămas în același punct. Nu suntem în aceeași pagină a cărții pe care voiam să rescriem, de rezolvare prin aceste ordonanțe a inechităților pentru colegii noștri. Suntem la punctul zero”, a afirmat, marți, Leonard Bărăscu.

Aproximativ 200 de sindicaliști, membri ai Federației Sanitas, au pichetat marți, între orele 11:00 și 13:00, sediul Ministerului Sănătății.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.