Show aviatic de excepție la Baza aeriana 71 din Câmpia Turzii

Show aviatic de excepție la Baza aeriana 71 din Câmpia Turzii by iulie 23, 2016 0 comments

Sirene care anunțau atacurile aeriene în anii razboaielor mondiale, simulări de luptă în zbor, elicopter cu container de apă pentru stingerea incendiilor și întreceri între un bolid de cursă și un avion Mig 21 Lancer au fost câteva din surprizele ediției 2016 a Zilei Porților deschise de la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii, ce s-a desfășurat sâmbătă 23 iulie.

07231437264573652(1)

Pasionaţii de tehnică militară şi de aeronautică au avut ocazia să admire unele dintre cele mai cunoscute aparate de zbor aflate în dotarea aviaţiei militare române, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, organizate la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii, Mig 21 Lancer și IAR 99, dar și avioane sportive IAK 52 și avioanele americanilor F 15. De asemenea au incantat publicul exercițiile de precizie și finețe ale elicopterelor IAR 330 Puma Socat sau ale avionului C 27 Spartan.

IMG_20160723_115957

Vizitatorii au putut asista şi la salturi cu paraşuta sau zboruri demonstrative.

La eveniment au participat și comandorul Marius Oatu, comandantul bazei militare de lângă Câmpia Turzii și generalul Mathew Beever, reprezentantul Gărzii Naționale Aeriene din California.

Câteva sute de militari români și americani participă, în perioada iulie – septembrie, la Baza 71 Aeriană de lângă Câmpia Turzii, la exercițiul bilateral româno-american Dacian Eagle 2016, care are ca scop creșterea nivelului de pregătire și interoperabilitate prin executarea zborurilor în comun.

Comandantul bazei, situată în comuna clujeană Luna, comandorul Marius Ouatu, a declarat, sâmbătă, că acest exercițiu bilateral constituie o oportunitate pentru militari de a face schimb de experiență și de a exersa tehnici, tactici și proceduri standard asociate operațiilor aeriene.

IMG_20160723_112106

La rândul său, generalul Mathew Beever, reprezentantul Gărzii Naționale Aeriene din California, a afirmat că această perioadă le oferă militarilor ocazia de a se antrena împreună și a spus că, deși nu a pilotat niciodată un MiG, ar dori să aibă această ocazie.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<