Sesizare penală la Teatrul Aureliu Manea. Activitatea financiar-contabilă ar trebui să fie verificată cu seriozitate, crede o fostă angajată

Sesizare penală la Teatrul Aureliu Manea. Activitatea financiar-contabilă ar trebui să fie verificată cu seriozitate, crede o fostă angajată by noiembrie 5, 2019 0 comments

Organele de cercetare penală trebuie să se pronunțe cu privire la o serie de sesizări formulate împotriva conducerii Teatrului Aureliu Manea. Nicoleta Udrea, fost administrator al Teatrului Municipal, care spune că a fost concediată abuziv de conducerea instituției,  a făcut sesizările dar a evitat să facă comentarii suplimentare pe marginea acestui subiect. Udrea a precizat că nu știe de unde s-a aflat despre plângerile penale și conflictul pe care îl are cu teatrul. Spune că nu dorește să se pronunțe înaintea organelor de cercetare penală. ”Da,am un conflict pe rolul instanțelor cu Teatrul Municipal și conducerea care m-a concediat abuziv. dar nu doresc să mă ante-pronunț cu privire la sesizările făcute. Este atât un litigiu de muncă cât și o plângere penală”, a confirmat Nicoleta Udrea. Aceast a mai precizat că, în opinia ei, activitatea financiar-contabilă a teatrului municipal ar trebui să fie verificată cu seriozitate.

Surse din Teatrul Municipal spun că între Nicoleta Udrea și conducerea Teatrului Municipal a intervenit un conflict mocnit după ce femeia, ce ocupa poziția de administrator a refuzat să semneze listele de inventar deoarece inventarierea bunurilor din gestiune nu a fost făcută potrivit normelor legale. Fostul administrator al Teatrului Municipal a mai cerut respectarea cu strictețe a normelor referitoare la stingerea incendiilor, respectarea programului de muncă a personalului administrativ și un regulament intern al Festivalului de Teatru, în condițiile în care la ediția I a evenimentului au existat incidente privind consumul de alcool ăn rândul copiilor volutari.

Fosta anagajată a teatrului a evitat să facă comentarii și a spus că așteaptă hotărârea instanțelor.

Lucrări de modernizare supra-evaluate și cheltuieli nejustificate

Zeci de mii de lei cheltuiți aiurea, lucrări de modernizare supra-evaluate și decontarea unor cheltuieli nejustificate de la Festivalul Internațional de Teatru sunt câteva din suspiciunile ce planează asupra conducerii Teatrului Municipal Turda spun surse din interiorul instituției.

”Au cumpărat ghivece cu flori de la Domeniul Public, la circa 1 milion de lei bucata, vreo 15 ghivece. Apoi aceleași ghivece de la Festivalul de Teatru au fost plimbate la Zilele Turzii. Întrebarea este, s-au plătit din nou?”, sună informațiile primite de InfoAries.ro. Vârful cheltuielilor supraevaluate de la Teatrul Municipal s-ar fi înregistrat la reabilitarea curții interioare, situată în dreapta clădirii printr-un deviz de de 35.000 de lei plătiți Domeniului Public.

În urmă cu o lună, InfoAries.ro a solicitat conducerii Teatrului Municipal Turda să precizeze care au fost costurile cu lucrările de pavaj și care a a fost procedura de achiziție. ”Pentru lucrările de pavaj- curte interioară precum și pentru procedura de achiziție publică, în cazul lucrărilor de pavaj vă rugăm să vă adresați UAT Turda”, sună răspunul conducerii Teatrului. În formularea răspunsului conducerea teatrului a încălcat prevederile Legii 544/2001 privind accesul la informațiile publice. Imposibilitatea furnizării răspunsului trebuia comunicată în termen de cinci zile iar declinarea de competență trebuia să se soldeze cu transmiterea din oficiu a cererii către Primăria Turda.

InfoAries.ro a solicitat deasemenea și un interviu cu directorul teatrului pentru o serie de întrebări punctuale privind cheltuielile de la Teatru. Solicitarea a rămas fără răspuns.

 USR  și PNL anunță că vor cere auditarea structurilor publice subordonate Consiliului Local

Activitatea financiar-contabilă a unităților publice subordonate Consiliului Local, inclusiv cea de la Teatrul Municipal vor face obiectul unui audit extern. Anunțul a fost făcut separat atât de PNL cât și de USR, opozanții politici ai actualei administrații. ”Voi cere un audit și va fi un audit extern, extrem de serios în toată administrația locală din Turda. Cine crede că vom începe să administrăm orașul fără să clarificăm cum stau lucrurile, se înseală. Trebuie să fii nebun să intri în Primărie fără să ceri un audit”, spune Andrei Suciu, candidat al Uniunii Salvați România, pentru postul de primar al Muncipiului Turda.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.