Senzațional! A dispărut documentul prin care Turda anunța atribuirea directă a serviciilor de transport public

Senzațional! A dispărut documentul prin care Turda anunța atribuirea directă a serviciilor  de transport public by februarie 3, 2018 0 comments

Un anunț al municipiului Turda referitor la procedura de atribuire directă a serviciului public de transport, postat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a dispărut de pe site-ul oficial http://ted.europa.eu. Există însă și posibilitatea ca Turda să nu fi respectat procedurile europene și să nu fi publicat acest anunț.

Municipiul Turda trebuia să folosească acest anunț prealabil ca o dovadă a publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cu cel puțin un an înainte a intenției de atribuire serviciului public de transport. Potrivit unui regulament european, municipalitatea din Turda trebuia să publice cel puțin numele și adresa autorității competente, tipul de atribuire vizat, serviciile și zonele potențial vizate de atribuirea respectiv, data de început și durata preconizate ale contractului de servicii publice.

Documentul mai trebuia folosit în cadrul proiectelor de finanțare depuse în baza Planului de Mobilitate Urbană.

InfoAries.ro a solicitat un punct de vedere atât Primăriei Turda cât și Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, cu privire la dispariția anunțului. Am solicitat inclusiv o copie a anunțului prealabil. O copie a dovezii anunțului prealabil a fost solicitată și Agenției de Dezvoltare Nord Vest.

De ce e important anunțul prealabil?

Atribuirea directă a serviciilor publice de transport se supune cerințelor de publicitate și raportare prevăzute de Regulamentul (CE) Nr. 1370/2007. Autoritatile contractante au obligația de a publica in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cu cel putin un an înainte de atribuirea directă, cel puțin informații referitoare la numele și adresa autorității competente tipul de atribuire vizat, serviciile și zonele potențial vizate de atribuirea respectivă. Această prevedere a fost prezentată municipalității încă din luna februarie 2017, în cadrul Studiului de Oportunitate privind modalitatea de delegare a sterviciului public de transport. Studiul a și fost aprobat prin HCL 40 din 2 februarie 2017.

Ulterior, necesitatea existenței acestui anunț prealabil a fost inclusă și în ghidul solicitantului care stabilește condițiile de finanțare a proiectelor prin intermediul Axei 3.2.

Practic, administrația locală a fost obligată să se supună acestor proceduri europene de publicitate înainte să poată transfera serviciul de transport local prin atribuire directă unei societăți cu capital public.

În mod normal, anunțul municipalității din Turda ar fi putut fi găsit cu o simplă căutare pe motoarele de căutare ale paginii http://ted.europa.eu .

Acest anunț prealabil nu poate fi găsit prin căutarea simplă. A existat anunțul și a fost șers de către municipalitate ori Municipiul Turda nu a publicat niciodată acest anunț, deci nu a respectat procedurile europene de citare?

Dispariția anunțului prealabil rămâne, cel puțin pentru acest sfârșit de săptămână, un mister.

null

null

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.