Sensul giratoriu de 1 milion de lei a rămas în aer. Se va construi altul la Kaufland

Sensul giratoriu de 1 milion de lei a rămas în aer. Se va construi altul la Kaufland by august 30, 2019 0 comments

Sensul giratoriu care urma să fie construit în Turda Nouă la intersecția străzilor N Iorga, Basarabiei și Bucovinei a rămas în aer iar construirea lui e nesigură, a precizat ieri primarul Cristian Matei, în ședința Consiliului Local. Autoritățile locale nu știu dacă va fi construit deoarece proiectanții pentru proiectul de mobilitate urbană aferent cartierului Turda Nouă nu au fost încântați de idee.

Consiliul Local Turda a aprobat în 28 februarie 2018, documentația de avizare privind amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzii Nicolae Iorga, Basarabiei și Bucovinei. Noul sens giratoriu ar costa 1, 150 milioane lei din care construcțiile și montajul vor costa peste 985.142 lei.  Documentația tehnică a fost realizată de PFA Mureșan Claudiu Eugen iar sensul giratoriu ar fi fost cea mai scumpă lucrare de acest gen din oraș.

Primarul Cristian Matei a explicat că proiectanții Planului de Mobilitate Urbană nu au fost încântați de soluția de fluidizare a circulatiei de 1 milion de lei. ”Dacă fluidizarea se poate realiza mai ușor cu o semaforizare bună, va fi o semaforizare”, a mai menționat primarul care a supbliniat totusi că soluția finală pentru interesecția de acolo va veni după ce se vor pronunța consultanții

Discuția pe marginea semafoarelor și sensurilor giratorii din Consiliul local vine după ce consilierii PMP au întrebat de ce nu funcționează semafoarele în Turda. Răspunsul primarului a fost șocant de simplu, semafoarele nu merg deoarece n-are cine să le întrețină și le repare. Teoretic, Administrarea Patrimoiului Imobiliare are un om angajat pentru asta dar lucrurile nu prea funcționează.

Semaforul de la Kaufland este proprietatea hypermarketului care este amendat periodic pentru că nu întreține semaforul păstrează semaforul în funcțiune, spune Cristian Matei. În locul semaforului de la Kaufland ar urma să se facă un sens giratoriu la intrarea în Poiana, pentru a fluidiza traficul la intersecția străzii Hațegului cu strada Câmpiei.

Sensul giratoriu de acolo ar urma să fie construit de compania națională de drumuri, care administrează șoseaua principală și doar dacă sunt fonduri. Municipalitatea a anunțat că a făcut un proiect, avizat de IPJ Cluj.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.