Seminar despre investițiile în rețeaua de apă și canalizare

Seminar despre investițiile în rețeaua de apă și canalizare by iulie 15, 2016 0 comments

Compania ROMAIR Consulting, cu sprijinul Companiei de Apă Arieș S.A., a organizat în data de 14 iulie 2016, începând cu ora 09.00, seminarul cu tema «Prezentarea investițiilor propuse prin Aplicația de finanțare si a documentațiilor de atribuire în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020»

La seminar au fost prezenți și au luat cuvântul : Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda și Preşedinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’, Radu Răuțu – JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions), Cătalin Bălan- manager public POIM-MFE (Programul Operațional Infrasctructură Mare – Ministerul Fondurilor Europene) și Bogdan Bobic, Șef Unitate de Implementare Proiecte Europene – Compania de Apă Arieș. De asemenea, la seminar au participat, în calitate de invitați, reprezentanți ai autorităților publice locale din arealul de deservire, cele doua orașe (Turda și Câmpia Turzii) și 12 comune (Mihai Viteazu, Viișoara, Săndulești, Luna, Tritenii de Jos, Petreștii de Jos, Ploscoș, Ciurila, Călărași, Ceanu Mare, Aiton, Tureni), dar și reprezentanți ale altor UAT din regiune care și-au manifestat interesul de a adera la ADI ,,Apa Văii Arieșului’’, comunele Iara și Moldovenești. Evenimentul s-a bucurat și de prezența reprezentanților JASPERS, Nikolay Kolev și Leyla Celebioglu.

Cătalin Bălan – manager public POIM-MFE a vorbit participanților despre importanța implicării actorilor locali în aprobarea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Reprezentantul JASPERS, Radu Răuțu, a prezentat etapele aprobării aplicației de finanțare și a subliniat, de asemenea, importanța actorilor locali în procesul de aprobare.

Prezentarea investițiilor propuse prin aplicația de finanțare și structurarea acestora în documentațiile de atribuire, soluțiile privind protecția mediului, prezentarea stadiului procedurii de mediu, a problemelor întâmpinate, pașii pentru deblocare și prezentarea calendarului orientativ de rezolvare i-a revenit liderului de echipă, Andrei Bulumete – Romair Consulting. Expertul instituțional, Roxana Ilie – Romair Consulting, a prezentat participanților aspectele instituționale, problemele întâmpinate și planificarea pașilor următori pentru deblocarea componentei instituționale a proiectului. Prezentarea aspectelor financiare a fost efectuată de Alina Sime, expert financiar – Romair Consulting.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.