Șefii din Spitalul Municipal Turda vin la muncă când au chef

Șefii din Spitalul Municipal Turda vin la muncă când au chef by august 5, 2020 3 comments

Stați să-mi iau plasele”, se aude-n telefon vocea Violetei Vasilichi, șefa de personal a Spitalului Municipal. Este ora 8.00, aceasta ar trebui să fie la muncă. Face parte însă din privilegiații Spitalului Municipal care vin când vor și pleacă când au chef.

Exemplul Violetei Vasilichi este important deoarece în calitate de șef de personal al Spitatului ea este cea care ar trebui să evalueze și să propună sancționarea celorlați angajați. Inclusiv dacă aceștia întârzie la program.

Peste drum de corpul administrativ al spitalului sunt ”fraierii” – infirmiere, asistente și medici care muncesc. În oraș, alte câteva mii de ”fraieri” merg la muncă la program, fără să întârzie. Din taxele lor sunt plățiți șmecherii de la spital care muncesc efectiv doar câteva ore pe zi.

Poarta șmecherilor” este peste drum de Penny Market. Probabil nu ați remarcat-o deoarece să închisă majoritatea timpului. Se deschide doar la comandă, dimineața și de la amiază. Este locul prin care o parte din șefii Spitalului Municipal vin la muncă când au chef, de regulă cu întârziere. Pleacă tot când au chef, dar mai repede și nu mai târziu decât prevăd orele de program.

”Poarta șmecherilor” e de regulă închisă. Se deschide dimineața, pentru întârziați și la amiază pentru șefii grăbiți

”Poarta șmecherilor” e de regulă închisă. Se deschide dimineața, pentru întârziați și la amiază pentru șefii grăbiți

Pe poarta șmecherilor întârzie un angajat de la statistică, juristul spitatului ce vine de la Băișoara, angajați de la departamentul /de Managementul Calității. Printre cei ce întârzie la program este și Szentgyorgyi Gabriela, economist. Ea este și secretara Comitetului de Etică a Spitalului Municipal.

Întârzie și Violeta Vasilichi, șefa de personal care câștigă anual 46.786 de lei. Este plătită inclusiv ca  să se asigure că angajații Spitalului respectă orarul de muncă.  

Contactată telefonic, Violeta Vasilichi a refuzat să comenteze privitor la întârzierile la locul de muncă.

Sesizarea către InfoAries.ro este făcută de un grup de asistente din Spital care numesc grupul ca fiind ”pilele lui Stănilă”. ”Când nu suntem la muncă o găsim pe șefa de la Personal la cumpărături în piață, uneori cu mult după ora 8”, se precizează în e-mailul trimis redacției.

Directorul Spitatului Municipal Turda, Ovidiu Stănilă spune că informația are o latură tendențioasă, dar mai precizează că el nu este prezent la prima oră la direcțiune, în corpul administrativ. ”Nu ajung la direcțiune dimineața la prima oră ci am program medical în Spital, sunt vizite medicale de făcut. La direcțiune ajung doar pe pe la prânz”, explică directorul spitatului. Stănilă spune că el crede că întârzierile sunt excepții și că de regulă Violeta Vasilichi îl sună la ora 7.45-7.50 ca să-i comunice ce acte trebuie trimise către Casa de Asigurări sau Direcția de Sănătate. Admite că Vasilichi l-ar putea suna și din alt loc decât de la muncă.

Potrivit Regulamentului intern, angajații spitalului municipal nu pot părăsi locul de muncă indiferent de motiv, în timpul programului, fără aprobarea superiorului ierarhic. Plecările trebuie consemnate în registrul de la secretariatul unității cu ora plecării, motivul părăsirii locului de muncă și ora întoarcerii în spital.

Salariații pot fi învoiți să lipsească de la locul de muncă pentru rezolvarea unor probleme personale numai pe baza unui bilet de învoire aprobat de superiorul ierarhic, după consemnarea în registrul de învoire existent în serviciu. În biletele de voi se va specifica în mod obligatoriu durata de timp pentru care se acordă învoirea, ora părăsirii incintei, precum și ora intoarcerii. La revenirea la locul de muncă, salariatul va preda biletul de voie la secretariatul instituției sau la șeful ierarhic după caz.

A semnat directorul Ovidiu Stănilă timp de luni de zile bilete de voie pentru sesiunile de cumpărături ale șefei de personal sau lipsa de punctualitate a celorlalți angajați? Puțin probabil.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 comentarii

Incepe conversatia
 1. Turdeanul
  #1 Turdeanul 5 august, 2020, 18:56

  Nu doar persoana in cauza intarzie sau iese la cumparaturi.Este un sistem de “stat la stat” unde cei in cauza se acopera respectiv tin spatele unul celuilalt.Nu se vrea ordine ,este tot suflul acela comunistoid unde cei care lucreaza la Stat fac ce vor ,pe banii nostrii.

  Reply this comment
 2. Viorel
  #2 Viorel 5 august, 2020, 19:58

  Oare cine v-a comandat acest articol domnule Horea HUDREA? Cât “moloz” ați încasat? Voi avea grija să apară tot în presă și informația pe care o detin EU!!!

  Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<