Se trezesc. Municipalitatea alocă un fond de urgență pentru Spitalul Municipal. Consiliul Județean, contribuie

Se trezesc. Municipalitatea alocă un fond de urgență pentru Spitalul Municipal. Consiliul Județean, contribuie

Se trezesc. Municipalitatea alocă un fond de urgență pentru Spitalul Municipal. Consiliul Județean, contribuie

by martie 25, 2020 0 comments

Administrația locală va crea mâine un fond de urgență în valoare de 800.000 de lei, proiectul urmând să fie suspus votului Consiliului Local.  Din această sumă 600.000 de lei vor merge direct către spital iar 200.000 de lei vor vor acoperi cheltuielile necesare pentru ajutoarea și protejarea populației. Primarul Cristian Matei a mai precizat că 500.000 de lei urmează să fie transferați spitalului de la Consiliul Județean Cluj.  A dministrația locală nu a fost explicită care e destinația exactă a celor 200.000 de lei ”pentru ajutorarea și protejarea populației”.

Decizia primarului vine la presiune publică, la mai bine de o săptămână de la declararea stării de necesitate.

Primarul a mai anunțat că se vor anula evenimentele de divertisment din această vară iar fondurile vor fi redirecționate în funcție de necesități.

La Turda a fost depistat un caz pozitiv de COVID19 iar conducerea Spitalului Municipal a anunțat că nu dispune de suficiente rezerve de material sanitar și de protecție.

InfoAries.ro a atras atentia în articole repetate că autoritățile de la Turda se mișcă încet și nu au intervenit pentru constituirea unui fond de urgență pentru spital.

Administrația lui Cristian Matei nu se dezminte însă și se folosește de propaganda electorală chiar și în plină criză. Mesajele oficiale transmise presei au fost că la Spital au ajuns în prima parte a anului 2,25 milioane lei. În anunțul oficial, autoritățile adună la sumele menționate anterior și suma alocată prin bugetul local la începutul anului, de 1,15 milioane lei. De fapt acești bani reprezintă alocări anuale.

Către spital vor merge așadar doar 600.000 de lei din bugetul local.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.