Se ține, nu se ține…Meciul se ține, totuși, la Cluj

Se ține, nu se ține…Meciul se ține, totuși, la Cluj by august 25, 2016 0 comments

Un lobby extraordinar împotriva Cluj Arena a fost pornit, o dată cu finalizarea festivalului Untold. Comunicate și declarații neoficiale, toate erau lansate în presă pentru ca meciul dintre echipele de fotbal ale Romaniei și Muntenegrului să nu se desfășoare la Cluj. Toți au arătat cu degetul spre gazonul distrus de scenele festivaluli și, chiar dacă oficialii locali au dat asigurări că totul este în curs de rezolvare, nimeni n-a luat în seamă aceste declarații.

Cu toate acestea, ofensiva mediatică pare să se fi liniștit momentan, după ce Federația Română de Fotbal pare să fi întors foaia declarațiilor.

“Federaţia Română de Fotbal îşi respectă angajamentul luat faţă de suporterii clujeni şi ardeleni prin decizia de a organiza la Cluj-Napoca partida România-Muntenegru din preliminariile CM 2018. Din această dorinţă, în urma inspecţiei UEFA cu privire la situaţia gazonului de pe Cluj Arena, FRF a solicitat şi o analiză comparativă de specialitate din partea forului continental care să cuprindă şi situaţia stadionului Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

Concluziile acestei analize comparative evidenţiază avantaje şi dezavantaje pentru fiecare dintre stadioane în perspectiva meciului din 4 septembrie, astfel că am decis ca partida de debut a tricolorilor în aceste preliminarii să fie găzduită de Cluj Arena.

În acelaşi timp, avem încredere în capacitatea şi disponibilitatea partenerilor noştri clujeni din cadrul acest demers organizatoric de a se asigura că suprafaţa de joc se va prezenta în condiţii bune la ora partidei, posibilitate evidenţiată şi de raportul de specialitate al UEFA, în cazul unor eforturi susţinute”, scriu cei de la FRF, pe site-ul oficial.

Înainte cu o zi, Federația Română de Fotbal hotărâse sistarea vânzării biletelor.

”În urma inspecției UEFA începută marți 23 august, la Cluj Arena, având ca subiect condițiile de disputare ale partidei România — Muntenegru din preliminariile CM 2018, a fost întocmit un raport de specialitate și trimis către forul continental. Până la data la care concluziile UEFA vor fi comunicate Federației Române de Fotbal, am decis sistarea temporară a procesului de vânzare a biletelor pentru partida din 4 septembrie 2016”, se arăta în comunicatul făcut public pe site-ul FRF.

România va debuta pe 4 septembrie în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, acesta fiind și primul meci al selecționerului german Christoph Daum la cârma ”tricolorilor”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.