Se taie banii de la investiții și sport. Fotbaliștii nu și-au luat salariile de aproape 2 luni

Se taie banii de la investiții și sport.  Fotbaliștii nu și-au luat salariile  de aproape 2 luni by aprilie 1, 2020 0 comments

Consiliul local se pregătește mâine să taie bani de la investiții și sport pentru a aplica prevederile ordonanței militare de a monta dozatoare cu dezinfectant la blocuri. Suma estimată pentru Turda este de circa 890.000 de lei, bani care nu există în bugetul local.

Bugetul Turzii nu are rezerve financiare deoarece în ultimii ani administrațiile locale au cheltuit banii pe evenimente culturale, sport, panseluțe ori deplasări în străinătate.

Nu se știe cu certitudine ce propuneri va avea  ConsiliulLocal în ședința de mâine  și nici ce prevedere rectificarea bugetară, deoarece proiectele de hotărâre nu au fost făcute publice.

Se știe că e nevoie de circa 890.000 de lei bani pentru dozatoarele cu dezinfectant ce trebuie montate la blocuri. Surse din Primărie au precizat pentru InfoAries.ro că se vor tăia banii de la investiții și circa 180.000 de lei de la sport.

Cei mai afectați vor fi fotbaliștii care nu și-au luat salariile din februarie.

Capitolul sport are un buget alocat de 2,2 milioane lei. 940.000 de lei sunt ”alte servicii culturale” iar ”alte servicii de recreere și religie” au un buget alocat de 900.000 de lei. Materiale și servicii cu caacter funcțional de 400.000 de lei îm trimestrul I

Fotbaliștii nu și-au luat banii de o lună și jumătate

Fotbaliștii de la FC Arieșul se plâng că nu au mai luat salarii de o lună și jumătate. Spun că sunt purtați cu vorba de conducerea clubului.  Reprezentanții clubului nu au răspuns la apelurile telefonice.

Practic municipalitatea nu a mai virat salariile pe februarie și martie. Ba mai mult. mâine vor fi luați alți 180.000 de lei de la sport.

Bugetul orașului este greu pus la încercare de criza medicală. Administrația primarului Cristian Matei a prevăzut și mici capitole de cheltuilie alimentate generos, dar neclare. Sunt prevăzuți în buget 940.000 de lei pentru ”alte servicii culturale” iar ”alte servicii de recreere și religie” au alocatți 900.000 de lei. La capitolul Autorități executive avem și un capitol bugetar ” materiale și servicii cu caracter funcțional” care are alocați 400.000 de lei în trimestrul I.

Proba de foc a administrației locale nu a venit însă. Va începe de la finalul lunii aprilie și va avea punctul hotărâtor în luna iunie. Totul depinde însă de alocările bugetare din bugetul statului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.