Se sifonează banii turdenilor prin fotbal? 100.000 de lei plătiți și în lunile când nu e campionat

Se sifonează banii turdenilor prin fotbal? 100.000 de lei plătiți și în lunile când nu e campionat by decembrie 19, 2019 0 comments

Consiliul Local va aproba vineri, 20 decembrie,  alocarea lunară a 100.000 de lei din bugetul local pentru Asociația Club Sportiv Sticla Arieșul Turda. Banii ar urma să fie plătiți în din bugetul local al anului 2020 pentru fiecare lună, indiferent dacă sunt sau nu meciuri de fotbal. Voci din sportul local vorbesc despre sifonarea banilor publici, cel puțin pentru lunile din vară, când nu sunt meciuri.

În contrapartidă, Adrian Sălăgean, reprezentat al Consiliului Local la clubul de fotbal susține că toate cheltuielile sunt justificae. ”Toti banii care vin de la Primarie sunt decontati lunar cu documente justificative”, a precizat consilierul Adrian Sălăgean.

Finanțarea clubului de fotbal a debutat timid la Turda, în 2016. Administrația locală era preluată de către PSD și primarul Cristian Matei. La doar câteva luni de la preluarea puterii, în august 2016, Consiliul Local, controlat politic de către PSD și primarul în funcție, aproba asocierea municipiului Turda în asociația Club Sportiv Sticla Arieșul Turda. Contribuția de debut : 25.000 de lei, lunar din bani publici. Din timp în timp, cu justificarea că se urmăresc obiective sportive semnificative, Consiliul Local Turda a aprobat majorarea sumei. După 4 ani de când PSD și Cristian Matei au decis finanțarea echipei de fotbal, suma a crescut de 4 ori. După 4 ani de administrație locală a primarului Cristian Matei, suma a ajuns la 100.000 de lei lunar.

Banii sunt plătiți din bugetul local, indiferent dacă e campionat sau nu, inclusiv pentru lunile în care nu sunt meciuri și nu sunt deplasări. ”Cine e chiar așa de prost să creadă că fotbalul costă 100.000 de lei în iulie,  la fel cât cost în aprilie când sunt meciuri, cu cheltuieli de deplasări și arbitri? Ai crede că fotbaliștii sunt lună de lună în cantonamente costisitoare. ”, spun voci din sportul local.

În contrapartidă, consilierul local Adrian Sălăgean (PSD) explică că toate cheltuielile sunt justificate. ”Toti banii care vin de la Primarie sunt decontati lunar cu documente justificative”, explică Sălăgean.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.