Se înmulțesc bugetarii. Primarul Cristian Matei cere suplimentarea personalului din Primărie

Se înmulțesc bugetarii. Primarul Cristian Matei cere suplimentarea personalului din Primărie by mai 25, 2020 4 comments

Aparatul de specialitate al Primarului va crește cu 23 de noi posturi, în urma unui proiect de hotărâre ce urmează să fie aprobat de către Consiliul Local în ședința ordinară a lunii mai. Pentru noile funcții se vor plăti în plus lunar câte 100.000 de lei din bugetul local. 

În total, aparatul de lucru al primarului va avea 208 posturi din care două de demnitate publică, 170 funcții publice și 36 de funcții contractuale.

În urma noilor creșteri de personal, în administrația locală de la Turda – Primărie și instituții subordonate- vor lucra 491 de persoane.

Aparatul de lucru al primarului va crește la 23 persoane. Posturile suplimentate ar urma să fie ocupate gradual iar cheltuielile de personal lunare suplimentare vor fi 100.000 de lei. Primarul Cristian Matei justifică creșterea organigramei prin ”optimizarea activității”.

Noua organigramă prevede o serie de modificări în care compartimente administrative importate trec direct în subordinea primarului. Printre acestea nou înființatul Serviciu achiziții publice și contacte, compartimentele IT și cel de protecția mediului. Se va deființa Serviciul relații publice și resurse umane prin trecerea Biroului resurse umane și a Centrului de Informații pentru Cetățeni în directa subordine a primarului. Viceprimarul va avea și el un consilieri, post cu studii superioare. Se înființează compartimentul social media în subordinea directă a primarului care va cuprinde 2 funcții de execuție cu responsabilități în domeniul e-guvernării.

O parte din modificările organigramei sunt impuse de noul Cod Administrativ, altele însă sunt ”o optimizare” locală a organigramei.

4 comentarii

Incepe conversatia
 1. Sabau
  #1 Sabau 25 mai, 2020, 21:16

  Super! Pe banii nostri! De unde ii ia primarul, ca taxe se vor plati mai putine, multi intra in faliment!

  Reply this comment
 2. Cosmina
  #2 Cosmina 30 mai, 2020, 17:46

  Pai e nevoie de mana de lucru pentru campania electorala a primarului. Si poate de niste femei sa ii faca curat acasa, sa ii spele geamurile. Ati vazut ca angajatii de la CAA ii lucreaza gradina ginerelui primarului, ca familia foloseste masinile institutiilor de stat in interes personal, acuma mai au niste nevoi, ce sa faci, cand esti boier iti trebuie slugi

  Reply this comment
 3. Nelutu
  #3 Nelutu 31 mai, 2020, 22:39

  Lasa ca ii gaseste el ca e foarte gospodar! Primaria e cea mai mare si profitabila fabrica din Turda!

  Reply this comment
 4. Ancuta
  #4 Ancuta 3 iunie, 2020, 16:55

  pai vin alegerile, fidelii trebuie rasplatiti cu salar la cea mai mare fabrica din Turda

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.