Scuterele lui Ștefănie, trotinetele lui Matei

Scuterele lui Ștefănie, trotinetele lui Matei by august 1, 2019 0 comments

C36CCDDA-A15B-45B7-9CEB-DE672066180E-680x365Începând cu 1 august 2019 agenţii de la Poliţia Locală Turda acționează în teren cu ajutorul unui biciclu electric tip Ninebot Elite Segway și o trotineta electrică tip Joyor aducând un plus de mobilitate efectivului”, anunță presa locală, favorabilă administrației locale. Anunțul are un ton triumfalist și se încheie cu un îndemn al șefului Poliției Locale: ”Vă asteptăm stimați turdeni să luptăm împreună pentru păstrarea unui oraș curat și liniștit, așa cum îi stă bine unui oraș în plină dezvoltare”.

Lăsând la o parte îndemnul sovietic de a lupta împreună- puteau să folosească cuvinte mai europene precum civism sau implicare-  dotarea poliției locale cu trotinete este finalizarea unui proiect anunțat într-o altă formă, acum un deceniu.

Așa ar fi putut arăta scuterele Poliției Locale. În schimb, le-au cumpărat trotinete

Așa ar fi putut arăta scuterele Poliției Locale. În schimb,la Turda  le-au cumpărat trotinete

În 2010-2011, primarul Tudor Ștefănie anunța că municipalitatea va cumpăra scutere pentru Poliția Locală. Era o alternativă pentru a rezolva faptul că poliția nu avea suficiente mașini pentru a fi prezentă cu echipaje mobile în cartiere. Varianta scuterelor era considerată mai eficientă din punct de vedere al cheltuielilor de combustibil. Sumele necesare au fost prevăzute pe hârtie în bugetul local dar scuterele n-au mai fost cumpărate.

În 2019, pentru ordine și siguranță publică erau prevăzute cheltuieli materiale de 319.450 lei. S-au cheltuit 111. 488 lei. Deasemenea erau prevăzute cheltuieli de capital de 5000 de lei și s-au cheltuit zero lei. Deasemenea la capitolul investiții erau prevăzuți 31.000 lei și s-au cheltuit zero lei.

Administrația locală anunța acum doi ani că va moderniza sediul în care a funcționat Serviciul Român de Informații iar acest sediu ar putea fi atribuit Poliției Turda.

Tot capitolul bugetar de Ordine Publică are prevederi bugetare de 6, 404 milioane lei iar plățile efective sunt de 3,4 milioane de lei. Capitolul bugetar de ordine publică include atât Poliția Locală cât și serviciul de situații de urgență.

După aproape 10 ani, cu investiții zero în serviciul de ordine publică/poliție locală, autoritățile anunță că că le-a cumpărat polițiștilor o trotinetă și un biciclu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.