Școala Andrei Șaguna anunță Olimpiada Pământului

Școala Andrei Șaguna anunță Olimpiada Pământului by mai 7, 2019 0 comments

Elevi din Transilvania vor participa, la Turda, la ”Olimpiada Pământului”,  un concurs din sfera educației pentru mediu ce are acum o vechime de aproape un deceniu.

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” din Turda organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”, ediţia a IX -a, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Interjudețene și Regionale – anul 2019. Concursul este organizat în parteneriat cu Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” Turda și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”. Concursul se încadrează în sfera educaţiei pentru mediu, fiind structurat pe patru secţiuni.

Secţiunea 1 – ,,Lumea florilor – armonie și culoare” – propune un concurs de compoziţie plastică prin care să se surprindă dimensiunea artistică a lumii florilor, un model de frumuseţe şi bucurie.

Imboldul concursului este de a stârni dorinţa de a respecta natura şi de a trăi în deplină armonie cu tot ce ne înconjoară! Responsabilul secțiunii este prof. înv. primar Oţel Cristina.

Secţiunea 2 – „Balul florilor” – reprezintă un concurs de creaţie literară. Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative în care să se prezinte o întâmplare imaginară petrecută la „Balul florilor”. Responsabilul secțiunii este prof. Oniș Maria.

Evaluarea lucrărilor şi comunicarea rezultatelor pentru secțiunile 1 și 2 se va realiza joi, 9 mai 2019.

Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă.

„Olimpiada Pământului” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII. Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi de Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul”.

Data susţinerii concursului este sâmbătă, 18 mai 2019, în intervalul orar 10 00 -12 00 , la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”. Responsabili: profesor Mureşan Gabriela și profesor Ciotlăuș

Monica.

Secţiunea 4 – „ECO-atitudine” – activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată în teren. Este o activitate tematică la care vor participa echipe formate din 3 – 5 elevi de la şcolile partenere. Activitatea va cuprinde mai multe probe specifice, menite să contribuie la cunoaşterea şi promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfăşurate în natură. Activitatea se va desfăşura în rezervaţia naturală „Muntele Mare”- Băişoara, sâmbătă, 25 mai 2019. Responsabil: profesor Hirişcău Claudia și prof. înv. primar Ormenișan Irina.

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.