Scandalul lucrărilor proaste din Băi, continuă. ”Îl căutăm pe Dorel”, îi transmite consilierul Minerva Ploscar, primarului Cristian Matei

Scandalul lucrărilor proaste din Băi, continuă. ”Îl căutăm pe Dorel”, îi transmite consilierul Minerva Ploscar,  primarului Cristian Matei by mai 29, 2020 1 comment

Asfaltările din Cartierul Băi și primarul Cristian Matei sunt luate peste picior într-o postare a Minervei Ploscar, consilier local PMP. Postarea publică vine după ce primarul a avut un comportament arogant cu consilierul local, în ședința ordinară a lunii mai de joi, 28 mai.

Între timp scandalul lucrărilor din Băile Sărate ia proporții. Situația e într-atâta de tensionată și neclară pe teren încât muncitorii Viarom vorbesc public pe stradă despre faptul că s-a plătit mită la Primărie iar municipalitatea nu plătește facturi. Oamenii comentează iar reacțiile oficiale întârzie să apără.

6161

Îl căutăm pe Dorel, e mesajul consilierului local Minerva Ploscar, transmis administrației lui Cristian Matei

”Ieri în ședința de Consiliu Local am fost asigurată că în Băi se lucrează, cu toate că știam sigur că lucrările de reabilitare au fost oprite brusc. Drept urmare, m-am deplasat din nou pe străzile cartierului ca să îl văd și eu pe Dorel în acțiune?. Și credeți că l-am găsit??îDorel e șmecher, s-a ascuns și el și echipa lui și au ascuns până și utilajele??. Al naibii Dorel ăsta!

Acum vă las pe voi să trageți concluziile și vă rog dacă cumva îl vedeți pe Dorel, să îl anunțați că îl caut de aproape două săptămâni!”, sună postarea Miervei Ploscar

InfoAries.ro a sesizat acum o săptămână că lucrările din Băile Sărate sunt sub standardele de calitate. Autoritățile locale încearcă să mușamalizez situația, dar calitatea slabă a lucrărilor e cunoscută public de locuitorii din Băi.

Sunt zone unde tuburile subterane pentru rețele sunt deja colmatate. În alte părți lucrările sunt făcută cu nerespectarea proiectului, precum Aleea Băilor unde bordurile au fost puse pe jumătate. Autoritățile locale au comunicat date false despre stadiul lucrărilor, În 12 mai, autoritățile locale au anunțat alte procente de realizare a lucrărilor decât realitatea de pe teren.

Șefi ai Viarom vin luni la Turda pentru discuții cu municipalitatea

Sefii ai Viarom, compania care face lucrările sunt așteptați luni la Turda pentru discuții cu municipalitatea. Angajații Viarom vorbesc pe stradă despre faptul că persoane din Primărie sunt corupte și refuză să plătească facturile. Alte surse vorbesc despre faptul că Viarom nu a întocmit la timp documentația tehnică pentru deconturi.

Natura neînțelegerilor dintre Viarom și municipalitatea nu e una publică dar tensiunea pe teren e mare iar angajații companiei private vorbesc deja pe stradă, cu locuitorii din Băi, despre mita plătită unor persoane din Primărie sub formă de taxe.

Dacă zvonurile se amplifică, asta crează o problemă atât pentru contractor cât și pentru beneficiarul lucrărilor. Viarom evită să comenteze public care e natura disputei cu administrația locală și explică că e vorba de prevederi confindețiale ale contractului.

”Lucrările pe care Viarom Construct le derulează la Turda, fac parte dintr-un proiect mai amplu și sunt în acest moment într-o etapa intermediară. Relațiile cu Primaria Turda sunt instituționalizate, informațiile fiind confidențiale. Considerăm că Beneficiarul proiectului, respectiv Primaria Turda este în masură să vă ofere mai multe informații cu privire la acest subiect”, a explicat Cătălina Iacob, specialist marketing și comunicare al companiei Viarom.

Situația este însă tensionată în teren. Locuitorii din Băi sunt nemulțumiți de lucrări, Primăria e nemuțumită de ritmul lucrărilor iar muncitorii Viarom sunt supărați că nu se lucrează.

Lucrările din Băile Sărate stagnează iar utilajele au fost restrase ori lucreză de formă.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Daniel
    #1 Daniel 31 mai, 2020, 22:30

    Nu va lasati doamna consilier! Cineva trebuie sa vorbeasca si pentru noi, primarul nu asculta pe nimeni, isi bate joc de turdeni!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.