Scandal la Spitalul Turda. Au diminuat sporurile pentru condiții de muncă

Scandal la Spitalul Turda. Au diminuat sporurile pentru condiții de muncă

Scandal la Spitalul Turda. Au diminuat sporurile pentru condiții de muncă

by aprilie 3, 2019 0 comments

Val de numulțumirea la Spitalul Municipal Turda unde sporurile pentru condiții de muncă au fost diminuate de către conducera unității sanitare.

Decizia de reducere a sporurilor vine ca urmare a faptului că spitalul întâmpină dificultăți în încasarea banilor de la Casa de Asigurări de Sănătate

Potrivit lui Ștefan Roman, liderul Sanitas Cluj, decizia de reducere a sporurilor a fost luată în Colegiul Director al Spitatului. Măsura este una legală dar stârnește valuri de nemulțumire. ”Au decis reducerea sporurilor la valoarea minimă prevăzută de lege, printr-o decizie de vineri sau de luni, nu știu exact. Chiar dacă reducerea sporurilor e legală, a stârnit un val de nemulțumire”, a declarat Ștefan Roman, liderul județean al Federației Sanitas. Liderii Sanitas Cluj vor veni mâine la Turda pentru a discuta cu conducerea Spitalului.

InfoAries.ro a încercat să afle un punct de vedere al conducerii Spitalului Municipal, mai ales pentru a afla dacă diminuarea sporurilor va fi temporară dar directorul spitalului, Ovidiu Stănilă nu a putut fi contactat.

În martie 2018, Guvernul a adoptat Regulamentul privind sporurile pentru condiţii de muncă din Sănătate şi Asistenţă socială. Sindicatele din sănătate au cerut în primăvara anului ca autoritățile să aprobe limite minime ale sporurilor astfel ca acestea să nu poată fi eliminate.

InfoAries.ro a publicat recent un articol referitor la faptul că, la Turda, capitolul Sănătate este cel mai prejudiciat dintre capitolele bugetului local. Cel mai afectat capitol al bugetului local este Sănătatea, cu alocații bugetare sub valoarea anului trecut. În 2018 erau alocați 3,9 milioane lei iar 2019 sunt alocați 2,7 milioane de lei. În anul trecut adminsitrația locală anunța că alocă 1.5 milioane de lei cheltuieli de dezvoltare pentru spitalul municipal. În acest an suma este de 300.000 de lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.