Scad sau nu scad prețurile carburanților în 2016?

Scad sau nu scad prețurile carburanților în 2016? by decembrie 29, 2016 0 comments

Prețurile de carburanți stau în fiecare an ca o sabie deasupra capului românului de rând. Când carburanții se scumpesc, nu doar posesorii de autoturisme au de pierdut, ci toate celelalte din comerț sunt influențate. Noul an era aproape de a ne aduce vești bune: ieftinirea carburanților. Situația reală, însă, nu va fi deloc așa.

De la 1 ianuarie 2017, potrivit Codului fiscal, taxa pe valoarea adăugată (TVA) va scădea de la 20% la 19%, iar acciza suplimentară de 7 eurocenți pe litru va fi eliminată.

Veștile pentru șoferi nu sunt prea bune pentru perioada următoare. Reducerile de taxe ar putea fi parțial anulate de efectul creșterii barilului de petrol, care duce, la rândul său, la majorarea cotațiilor produselor petroliere. Aceasta în condițiile în care cotația țițeiului de tip Brent, de referință pe piața europeană, a depășit zilele acestea 56 de dolari pe baril, cel mai înalt nivel din 2016.

Tot în defavoarea șoferilor este și cursul de schimb leu/dolar. Cotația produselor petroliere este exprimată în dolari, monedă care a crescut puternic în ultimele luni, ajungând la cel mai mare nivel din ultimii trei ani. Astfel că un litru de benzină sau motorină va costa mai mult în lei.(Agerpres)

Având în vedere că toată economia are la bază transportul produselor sau materiei prime, prețul carburanților s-ar putea reflecta, la final, în scumpirea produselor de pe rafturi.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.