Săptămână plină la teatrul turdean

Săptămână plină la teatrul turdean septembrie 26, 2018 0 comments

Joi, 27 septembrie, ora 19.00, la teatrul “Aureliu Manea” Turda se rejoacă spectacolul „În căutarea sensului pierdut” de Ion Băieșu, în regia lui Muriel Manea-Jakab. “De multe ori ne întrebăm care e logica, sensul sau adevărul ascuns al unor fapte sau evenimente. Descoperim uneori cauza sau similitudinea cu altele la fel. Încercăm întrebări, dar rareori primim răspunsuri care să ne convingă sau, mai degrabă, să ne convină. Așa încât, ne instalăm confortabil în propria noastră părere refuzând sensul și adevărul real al întâmplărilor. “În căutarea sensului pierdut”, totul se petrece aici ca într-un carusel grotesc și comic al vieții noastre în fond. Găsim un amuzament de mare tristețe, dar și o pledoarie pentru morala individuală și moralitate publică”, marturisesc reprezentnanții instituției culturale. Acest spectacol se joacă vineri, 28 septembrie ora 19.00 și la Cisnădie.

Tot vineri, la Cisnădie va fi prezentat spectacolul „Scufița roșie”. Un alt spectacol în deplasare va fi la Sibiu, unde iubitorii de teatru ai orașului pot vedea spectacolul „Despre dragoste, teatru și alte catastrofe” în regia Antonelei Cornici, sâmbătă de la ora 19.00.

Sâmbătă, 29 septembrie de la ora 19.00, turdenii sunt invitați la premiera spectacolului „Despre sexul femeii – un câmp de luptă în războiul din Bosnia” de Matei Vișniec, tot în regia lui Muriel Manea-Jakab, iar scenografia este realizată de Eliza Labancz. Din distribuție fac parte actrițele Bianca Holobuț și Irina Bodea-Radu. „Spectacolul e o metaforă, o transpunere a omului, nu doar a femeii și cheia e renașterea și speranța în forța renașterii, căci fără acestea nu ar exista bucuria de a face teatru” a declarat regizorul Muriel Manea.

Cei mici sunt așteptați duminică, la ora 11.00, la teatru pentru a viziona spectacolul ”Degețica”. Sepctatorii au la dispoziție și abonamentele de familie pentru aceste spectacole – matineu: 2 persoane la 5 spectacole cu 50 lei, 3 persoane la 5 spectacole cu 80 lei și 4 persoane la 5 spectacole cu 100 lei.

Programul integral al lunii septembrie și octombrie se găsește atât pe site-ul teatrului www.teatrulaureliumaneaturda.ro cât și pe pagina de facebook. Biletele și abonamentele se găsesc la agenția teatrală sau pe www.tomtix.ro.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.