Salina Turda a închis temporar magazinul de suveniruri. Retrage produse cosmetice în urma sesizărilor InfoAries

Salina Turda a închis temporar magazinul de suveniruri. Retrage produse cosmetice în urma sesizărilor InfoAries by iunie 25, 2019 0 comments

Magazinul de suveniruri din interiorul Salinei Turda a fost închis temporar azi de conducerea societății după o serie de sesizări făcute de InfoAries.ro cu privire la nerespectarea normelor europene și naționale în vânzarea produselor cosmetice.

InfoAries.ro a publicat ieri prima parte a unui articol referitor la vânzările de produse cosmetice sub brandul Salinei Turda. În interiorul Salinei se vând produse sub marca Sallis care nu aparține Salinei Turda ci este o marcă înregistrată deținută de fosta directoare Simona Baciu și Ioana Andreea Popa, prietena consilierului local Adrian Moldovan (ALDE).

65215099_1092211537641397_800033638514163712_nInfoAries.ro a adresat ieri dimineață, conducerii Salinei Turda o cerere în baza Legii 544 prin care solicitat Salinei mai ales să precizeze cine este persoana juridică responsabilă de vânzarea produselor cosmetice și dacă sunt respectate norme de calitate în fabricarea acestora.

Aveți mai jos conținutul cererii transmie Salinei Turda ieri, la ora 8,58.

Către Salina Turda SA

Subsemnatul Hudrea Horea, redactor al publicației InfoAries.ro din Turda, Cluj vă solicit prin

prezenta în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile cu caracter public următoarele

date referitoare la comercializarea de către Salina Turda a produselor cosmetice cu sare.

Vă rugăm

  • Să ne precizați dacă dețineți o copie a dosarului produsului cosmetic în cazul gamei de produse Sallis, comercializate de Salina Turda

  • Să ne puneți la dispoziției o copie a acestui dosar, în cazul în care este deținut de Salina Turda SA sau cel puțin: o copie a buletinelor de analiză, pentru fiecare produs cosmetic comercializat de Salina Turda. Să ne precizați denumirea și adresa laboratoarelor care au efectuat analizele precum și numele persoanei care a evaluatnprodusul cosmetic din punct de vedere al securității acestuia pentru sănătatea umană

  • Să ne precizați cine este producătorul gamei Sallis și cine este persoana juridică de lacare Salina Turda SA a cumpărat produsele cosmetice cu precizarea categoriei debproduse , a cantităților, și sumelor plătite de Salina Turda. Precizez că la interogareabbazei de date SEAP nu au putut fi indentificate achizițiile publice și nici vânzătoul/producătorul în absența precizării acestuia pe etichete

  • Să ne precizați dacă există un acord de calitate între Salina Turda și producătorul gamei Sallis, și în cazul unui răspuns favorabil să ne puneți la dispoziție o copie a acordului de calitate.

  • Să ne precizați dacă în calitate de beneficiar ați vizitat unitatea de producție a producătorului gamei Sallis, în special să ne precizați unde este unitatea de producție pentru ambalarea produselor ”Sare Medicinală” și ”Sare de baie” și unde este unitatea de producție pentru Spray-ul de corp ”Elixirul din Salină”.

  • Să ne precizați dacă Salina Turda a efectuat evaluări de calitate a produselor vândute, respectiv evaluarea caracteristicilor fizico-chimice și evaluarea încărcăturii cu micro- organisme a produselor cosmetice comercializate. În cazul unui răspuns afirmativ vă rugăm să aveți amabilitatea să ne puneți la dispoziție o copie a buletinului de analiză emis de laborator.

  • Să ne precizați care este decizia prin care conducerea Salinei Turda/Consiliul de Administrație a decis asocierea brandului Salina Turda cu marca înregistrată Sallis, o marcă a unui producător privat.

  • Să ne precizați cine este persoana juridică responsabilă în cazul comercializării produselor cosmetice din gama Sallis, stabilită potrivit legii – Salina Turda sau producătorul nemenționat pe etichtete. Precizăm că producătorul nu poate fi indentificat clar potrivit normelor europene și naționale. Astfel pe etichetele produselor este specificat ”produs pentru Salina Turda de către www.saliscosmetics.com”. Site-ul nu există iar mențiunea referitoare la identificarea producătorului nu respectă normele legale. În acest caz vă rugăm să ne precizați dacă Salina Turda își asumă responsabilitea comercializării produselor cosmetice.

  • Să ne precizați dacă Salina Turda are la cunoștință de încălcarea directivelor europene privind produsele cosmetice, în ceea ce privește gama Sallis, prin nerespectarea caracteristicilor fizico-chimice ale produselor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.