Salina, în pragul unui scandal de proporții. Fosta directoare și concubina unui consilier local, dețin marca înregistrată a produselor cosmetice de la Salină

Salina,  în pragul unui scandal de proporții. Fosta directoare și concubina unui consilier local, dețin marca înregistrată a produselor cosmetice de la Salină

Salina, în pragul unui scandal de proporții. Fosta directoare și concubina unui consilier local, dețin marca înregistrată a produselor cosmetice de la Salină

by iunie 24, 2019 0 comments

Salina Turda este în pragul unui scandal de proporții privitor la comercializarea produselor cosmetice sub brandul companiei publice. În afacerea cosmeticelor de la Salină apar fosta directoare Simona Baciu, consilierul local Adrian Moldovan (ALDE) și concubina acestuia Ioana Andreea Popa, administrator al firmelor.

Cei trei figurează într-un sistem de firme de care Salina Turda e legată. Potrivit unor surse, unele produse cosmetice vândute sub brandul Salinei Turda sunt produse într-o șură, lângă Turda. O altă parte sunt din import.

Practic, produsele vândute sub brandul Salinei Turda n-au nimic de-a face cu mina de sare de la Turda. Marca înregistrată sub care se vând produsele aparține unei firme private și nu Salinei Turda. 

Afacerea se derulează cu încălcarea normelor europene și a legislației naționale privitoare la comercializarea de produse cosmetice. De pe produsele vândute sub brandul Salinei Turda sunt omise date privind identificarea producătorilor, fapt ce contravine legislației în domeniu.

Scandalul privind produsele cosmetice de la Salină este unul cu ramificații și de amploare. Salina are peste 600.000 de vizitatori inclusiv din UE, care are reglementări stricte privind produsele cosmetice. Simona Baciu, fosta directoare a Salinei spune că nu are și nu a avut legături directe cu firmele de la care Salina Turda a cumpărat produsele. Asociata ei, Ioana Adreea Popa spune că relațiile comerciale cu Salina Turda sunt corecte iar produsele cosmetice respectă standardele de siguranță. 

”Sare Medicianală”, o marcă înregistrată a unei firme private e vândută prin asociere cu Salina Turda

”Sare Medicinală”, o marcă înregistrată a unei firme private e vândută prin asociere cu Salina Turda

Pe standurile din interiorul Salinei Turda, turiștii pot cumpăra produse cosmetice ”cu sare”. Peste 80% din produsele comercializate sunt sub marca ”Sallis, Passion for Salt”. Poți cumpăra de la săpunuri cu sare la spray-uri pentru corp ori sare de baie. Separat poți să-ți cumperi din și ”Sare Medicinală” . E tot o marcă înregistrată a firmei Sallis Cosmetics Shop. Vorbim de fapt de sare împachetată. Nu există o explicație din care să aflăm cu ce e mai medicinală ”Sarea Medicinală” decât ar fi sarea de bucătărie, spre exemplu.

Atât produsele Sallis cât și ”Sarea Medicinală” sunt mărci înregistrate ale firmei Sallis Cosmetics Shop Srl cu sediul în Moldovenești, la nr. 465. Firma Sallis Cosmetics Shop s-a înființat în 17 aprilie 2018, cu domeniul de activitate ”Fabricarea parfumurilor si a produselor cosmetice (de toaleta)”. Asociații sunt Popa Ioana Andreea cu 80% și Baciu Simona, cu 20%. Cele două mai sunt asociate într-o altă firmă, Body Care Manufacturing srl, cu sediul în Alba, localitatea Micești, Alba Iulia, str. Făgăraș 66 . În această firmă, părțile sociale sunt împărțite. Baciu Simona fosta directoare a Salinei Turda și consilierul local Adrian Moldovan (ALDE) au câte 20% iar Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local are 60%.

În 2 octombrie 2018, Firma Sallis Cosmetics Shop solicită OSIM-ului certificarea a două mărci înregistrate ”Sallis Cosmetics, passion for salt” și ”Sare Medicinală”. OSIM certifică mărcile în 9 octombrie 2018.

Sub cele două mărci înregistrate se vând 90% din produsele cosmetice de la Salina Turda. Produsele vândute de Salină nu au fost însă cumpărate de la Sallis Cosmetics Shop ci de la o altă firmă, Statim Impex srl al cărui asociat unic și administratori este Popa Ioana Andreea. Până acum nu a explicat nimeni cum marca înregistrată Sallis deținută de o firmă inactivă a ajuns să fie folosită pe produse vândute de Statim.

Salina a cumpărat de la Statim Impex produsele cosmetice începând din 2018. Fosta directoare a Salinei Turda, Simona Baciu recunoaște că Salina Turda a avut relații comerciale cu Statim dar spune că firma Sallis Cosmetics Shop la care este asociată, este inactivă. ” Sallis Cosmetics Shop nu are activitate, e inactivă și nu a avut relații comerciale cu Salina Turda. Nu știu în ce context marca înregistrată de la Sallis a ajuns să fie folosită de Statim. Trebuie întrebat administratorul”, spune Simona Baciu. Fosta directoare a Salinei Turda a mai precizat că firma Body Care Manufacturing în care este asociată și cu consilerul local Adrian Molodvan, este adeasemenea inactivă. Simona Baciu spune că din punctul ei de vedere nu există nicio încălcare a legii și nici vreun conflict de interese.

Produsele cosmetice sub brandul Salinei, produse din import. 

Atât Simona Baciu, fosta directoare a Salinei Turda cât și Popa Ioana Adreea, administratorul firmelor legate de Salina Turda au confirmat pentru InfoAries că produsele cosmetice vândute la Salina Turda nu sunt produse de firmele lor ci sunt importate sau fabricate ”de alți producători”.

InfoAries a adresat Salieii Turda, în această dimineață,  o serie de întrebări referitoarela originea și calitatea produselor vândute.

Comercializarea produselor vândute la Salina Turda sub marca Sallis încalcă normele europene privitoare la produsele cosmetice.

Despre asta, într-un articol viitor.

De reținut:

   90% din produsele cosmetice de la Salina Turda se vând sub marca înregistrată Sallis deținută de fosta directoare Simona Baciu și Ioana Andreea Popa, concubina consilierului local Adrian Moldovan

   Simona Baciu,  Ioana Andreea Popa și Adrian Moldovan sunt asociația într-o altă firmă, tot de fabricare a produselor cosmetice, Body Care Manufacturing.

Simona Baciu susține că firmele Sallis Cosmetics Shop- deținătoarea mărcii înregistrate și Body Care Manufacturing nu au activitate.

Salina Turda a cumpărat produsele de la firma Statim Impex srl la care este asociat unic Ioana Andreea Popa. Simona Baciu, fosta directoare a Salinei Turda spune că nu-și poate explica cum Statim vinde produsele cosmetice sub marca înregistrată a firmei Sallis Cosmetics Shop.

Certificarea mărcii Sallis aici

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.