Salina a intrat într-un parteneriat cu minele de sare din Polonia si Austria

Salina a intrat într-un parteneriat cu minele de sare din Polonia si Austria by decembrie 2, 2015 0 comments

Salina Turda este singura salina din Romania prezentă la simpozionul „Marketing of the Natural and Cultural Heritage Tourism in the European Saline Destinations”, organizat in Polonia la data de 30 noiembrie 2015.
Evenimentul a avut loc in Salina din Bochnia, localitate aflată în Voievodatul Polonia Mica (Malopolska), la 50 km est fata de Cracovia. Scopul acestei intalniri a fost realizarea unui prim contact pentru ceea ce se dorește a fi un parteneriat interegional între regiunile salifere din Centrul Europei. Astfel, Salina Turda este prezenta ca și destinație alături mine de sare din Europa care se află în patrimoniul UNESCO precum: Wielicka (Polonia), Bochnia (Polonia) sau Hallstatt (Austria).
Implementarea acestui program Interregional pentru Centrul Europei poate aduce fonduri europene de până la 5 mil. de euro.
Gazdele evenimentului au fost Adam Piskor, președintele fundației Salina Nowa, alături de Zdzislaw Szklarzewicz. In cadrul evenimentului au fost expuse prezentari ale zonelor salifere din Europa printre care: Dr. Ing. Piotr Langer de la Univ. Tehnică din Cracovia, „Salt mines voids management and development of european mining towns” sau cea a directorului Minei Bochnia, Bogdan Krawiec ”Tourism in the basement of Bochnia Salt Mine”.
Prin lucrarea prezentată, ”Turda Salt Mine – or tourist product in the formula of 3E – Education.Enterteinment.Evolution”, reprezentanții Salinei Turda (Adrian Soporan și Tudor Bodea) au dorit să evidențieze importanța educativă a salinei, partea ei de divertisment dar și aportul adus la dezvoltarea comunității prin numărul de turiști aflat anual într-o continuă creștere

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.