Salina a câștigat locul I în Topul Național al Firmelor

Salina a câștigat locul I în Topul Național al Firmelor by noiembrie 11, 2016 0 comments

Conducerea Saline Turda a primit ieri diploma care certifică câștigarea locului I în Topul Național al Firmelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

Evenimentul, organizat în 10 noiembrie în pavilionul Romexpo din București este un barometru al performanței în afaceri. Camera de Comerț și Industrie a României a premiat cele mai performante companii din 6 domenii de activitate – industrie, servicii, comerț și turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții.

”Este o deosebită onoare pentru mine și reprezintă confirmarea încrederii ce îmi este acordată. Mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături și contribuie la performanța societății turdene”, a declarat Simona Baciu, directorul general al Salinei Turda.

Salina Turda a înregistrat, mai ales în ultimii doi ani un trend ascendent al rezultatelor financiare. În toamna anului 2015, Salina cerea Consiliului Local Turda, unicul acționar o a treia rectificare pozitivă de buget, datorită creșterii veniturilor.

Rezultatele financiare ale anului 2015 indicau un profit brut realizat de 3.042.199 lei, mai mare de circa 4 ori decât profitul înregistrat în anul 2014 (739.549 lei) și de aproape 6 ori mai mare decât profitul înregistrat în cursul anului 2013 (de 572.487 lei).

Salina Turda a înregistrat, anul trecut, un record absolut de vizitatori, cu 15 la sută mai mulţi decât în 2014. În 2015 s-au înregistrat 548.800 vizitatori, cu 70.000 mai mulţi decât în 2014, când au fost 478.000 de persoane. Peste o treime dintre turişti au provenit din străinătate, din ţări precum Ungaria, Germania, Polonia, Cehia sau Israel.

Salina Turda, prezentă și la Târgul Internațional de la Londra

20161107_130502Salina Turda este prezenta în aceste zile la Targul International de Turism de la Londra – WTM London 2016, alaturi de Autoritatea Nationala de Turism si la evenimentele organizate de Ambasada Romaniei din Marea Britanie. Prezenta la acest targ face parte din strategia de promovare a obiectivului turdean in piata internationala de turism.

Aflat la cea de-a 37-a ediție, World Travel Market London este cel mai mare târg din lume pentru specialiști (business2business) iar România participă încă de la prima ediție. World Travel Market London este considerat de mulți specialiști din industrie cel mai important eveniment turistic anual. La ediția din acestt an vor fi reprezentate 182 de țări din întreaga lume care s-au înscris cu pavilion național, înregistrându-se oficial 50.000 de participanți.

Organizatorii estimează un număr de peste 100.000 de specialisti in turism pe durata celor trei zile ale manifestării. În 2016, pentru prima dată în istoria WTM Londra, durata manifestării s-a restrâns de la 4 la 3 zile.

Potrivit reprezentanților ANT, la târgul de la Londra România va fi promovată ca destinație de “MICE (evenimente, congrese etc — n.r.), turism de aventură, city-break, ecoturism, turism rural, circuite, fiind aduse în atenția specialiștilor toate zonele țării”.

La World Travel Market London 2016 sunt prezenți și doi ambasadori ai turismului românesc, Nicolae Voiculeț și Ilie Năstase, “persoane care prin notorietate vor atrage specialiști și vor pune în valoare standul României”, după cum apreciază ANT.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.