S-a finalizat închiderea rampei de gunoi de la Turda

S-a finalizat închiderea rampei de gunoi de la Turda by aprilie 12, 2018 0 comments

Consiliul Județean Cluj a anunţat finalizarea lucrărilor de închidere în cazul a trei rampe neconforme de deşeuri din judeţul Cluj. Este vorba de gropile de gunoi din Turda, Gherla și Huedin.

Având ca termen pentru finalizare sfârșitul lunii iunie, respectiv luna iulie în cazul depozitului de la Huedin, lucrările efectuate de către S.C. NORDCONFOREST la aceste depozite au fost încheiate în cursul săptămânii precedente în toate cele trei locații. Acestea au vizat, în principal, profilarea și reconfigurarea depozitelor și acoperirea lor cu un strat de pământ destinat înierbării întregii suprafețe. Totodată, au fost efectuate lucrări de drenaj, puțuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale.

Valoarea totală aferentă realizării obiectivului de investiții ,,Închiderea depozitelor neconforme de deșeuri din județul Cluj – LOT nr. 1 – Pata Rât, Gherla, Huedin și Turda este de 33.297.933,79 de lei – fără TVA.

În ceea ce privește închiderea și ecologizarea depozitelor neconforme de la Dej și Câmpia-Turzii, în cazul celui din Dej președintele Consiliului Județean Cluj a emis deja ordinul de începere a lucrărilor, termenul de finalizare fiind de maxim un an, proiectare și execuție. În același timp, a fost finalizată și licitația pentru închiderea rampei de la Câmpia-Turzii, contractul neputând fi semnat decât după soluționarea contestației depuse. În ceea ce privește lucrările, termenul de realizare a acestora va fi și mai scurt, respectiv patru luni pentru proiectare și șase pentru execuție.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.