Târgul Agraria s-a deschis la Cluj

Târgul Agraria s-a deschis la Cluj by aprilie 21, 2016 0 comments

Amenajarea de centre zonale pentru colectarea produselor agricole locale direct de la producători, în vederea comercializării la piaţa de gros a Clujului – Centrul Agro Transilvania, reabilitarea sistemelor de irigaţii din marile bazine agricole şi legumicole ale judeţului, sprijinirea înfiinţării de unităţi de abatorizare autorizate, sunt câteva din proiectele prioritare ale Consiliului Judeţean pentru judeţul Cluj.

Priorităţile agrare ale judeţului Cluj au fost trecute în revistă de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mânzat, la deschiderea celei de-a XXII-a ediții a Târgului Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie – Agraria. Evenimentul se desfășoară în perioada 21-24 aprilie 2016 în incinta Parcului Industrial Tetarom III. Timp de 4 zile, Consiliul Județean Cluj participă la Agraria în calitate de expozant, prin intermediul a două entităţi subordonate și a unui cluster de profil pe care l-a constituit. Astfel, alături de Camera Agricolă a Judeţului Cluj și de Centrul Agro Transilvania, județul Cluj este reprezentat și de Clusterul Agro Transilvania, o asociație care reunește cei mai importanți membri ai sectorului agro-industrial clujean.

„Întrucât Târgul „Agraria” reprezintă o platformă de comunicare şi interacţiune între cei mai importanţi actori din domeniu de la nivel decizional, executiv și logistic, atât din judeţul Cluj, cât şi de la nivel naţional și internațional, participarea Consiliului Judeţean Cluj la acest eveniment de profil reprezintă o dovadă a normalităţii în condiţiile în care instituţia noastră, alături de celelalte entităţi subordonate, participă în mod activ la implementarea de proiecte în domeniul agricol capabile să dezvolte acest sector aflat într-o continuă dezvoltare. Chiar dacă proiectele prioritare aflate în derulare sunt numeroase iar fondurile nu sunt niciodată suficiente pentru a acoperi toate nevoile, vă asigur că rămân în atenţia noastră, şi printre priorităţile certe, proiecte precum cele care vizează amenajarea de centre zonale pentru colectarea produselor agricole locale direct de la producători, în vederea comercializării la piaţa de gros a Clujului – Centrul Agro Transilvania, reabilitarea sistemelor de irigaţii din marile bazine agricole şi legumicole ale judeţului, sprijinirea înfiinţării de unităţi de abatorizare autorizate”, a precizat preşedintele Consiliului judeţean Cluj, Marius Mînzat.

Târgul AGRARIA beneficiază, din 2010, de o confirmare suplimentară a performanței sale, fiind inclus în programul manifestărilor de prestigiu internațional, organizate de DLG Germania (Societatea Germană pentru Agricultură) și DLG International.

Societatea Germană pentru Agricultură – DLG (DeutscheLandwirtschafts-Gesellschaft) a fost înființată în 1885 și are peste 25.000 de membri. Este o asociație cu o îndelungată tradiție și care organizează evenimente cu specific agricol în întreaga lume.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.