România 100. Turdenii invitați astăzi la o dezbatere despre viitorul orașului

România 100. Turdenii invitați astăzi la o dezbatere despre viitorul orașului by noiembrie 7, 2018 0 comments

Cum vrei să arate orașul tău? Care este viitorul economic și social al Turzii?, sunt întrebările de plecare la care turdenii sunt invitați să caute împreună un răspuns în cadrul unei dezbateri publice organizată de Platforma România 100. La eveniment vor participa Dragoș Pîslaru, fostul ministru al Muncii și fost consilier de stat pe probleme economice la Cancelaria Primului Ministru și Dan Clinci, arhitect din Cluj Napoca.

Evenimentul organizat de Platforma România 100, împreună cu comunitatea locală RO100 Turda are loc miercuri, 07 noiembrie de la ora 18.00 la Diva Caffe, din Piața Romană. Organizatorii propun o discuție despre viitorul orașului din punct de vedere social și economic la care sunt invitați toți turdenii. Înscrierile se fac accesând linkul https://goo.gl/forms/MdzdtrDzHKoyeRmD3

Dragoș Pîslaru a fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale și consilier de stat pe probleme economice în Guvernul Dacian Cioloș.

Este doctor în științe economice, antreprenor, analist și consultant economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității fiind manager general al companiei de consultanță strategică GEA Strategy & Consulting.

Este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), are un Master în Științe — Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie și o diplomă de studii ”Entrepreneurship — Case Study Centered Learning” obținută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006).

Dan Clinci este un cunoscut arhitect clujean care și-a început activitatea în proiectare de arhitectură și urbanism în 1996, ne face bucuria de a participa alături de Dragoș Pîslaru la “Dezbaterea socio-economica în Turda”. Dan este pasionat de dezvoltarea urbană și valorificarea resurselor patrimoniale în ultimii 5 ani și-a concentat energia în activități și proiecte destinate abordării inteligențe și sustenabile a Spațiului Public, militând intens pentru amenajarea acestuia numai prin organizarea de concursuri. În perioada 2015-2018 eforturile echipei coordonate de el au reușit să ducă la bun sfârșit atât alcătuirea materialului științific și tehnic cât și organizarea completă a cinci concursuri de soluții structurale, care au pus în discuție obiective majore în peisajul urban, cultural, turistic și peisajer al orașului: Revitalizarea Turnului Pompierilor, Extinderea Parcului Etnografic al Transilvaniei, Regândirea unui Master Plan pentru Dezvoltarea pe termen lung a râului Someșul Mic, Revitalizarea Parcului Feroviarilor, Amenajarea străzii Kogălniceanu și a zonei adiacente¬. În perioada actuală echipa pregăteste alte două concursuri care vor pune în discuție Dealul Cetătuia și Crearea cartierului Sopor, toate urmând a fi scoase la concurs în prima parte a anului 2019.
În 2014 este unul dintre cei care înființează Asociația Urbannect, o organizație nonprofit care isi propune sa devină o platformă de conectare atât a cetățenilor între ei cât și a tuturor acestora cu orașul. În anii următori, Urbannect a construit in diferite nuclee ale orașului medii de contact

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.