Rezultate remarcabile ale elevilor din județul Cluj

Rezultate remarcabile ale elevilor din județul Cluj by aprilie 25, 2017 0 comments

Două medalii de aur, două de argint și tot atâtea de bronz au obținut elevii unor licee din Cluj Napoca și Turda la International Conference of Young Scientists (Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători), care s-a desfășurat la Stuttgart, Germania, în  perioada  16-22 aprilie 2017.

ICYS – International Conference of Young Scientists (Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători) se desfăşoară anual pe cinci categorii de concurs: inginerie (fizică aplicată și teoretică), matematică, informatică, științele mediului (ecologie) și științele vieții (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere. Acest tip de competiție are scopul de a învăța elevii ce înseamnă o lucrare de cercetare, de a-i încuraja să își prezinte rezultatele lucrării și de a-i dezvolta într-un mediu academic, într-o atmosferă internațională. Limba de lucru este limba engleză, iar juriul este format din profesori universitari, oameni de știință ai unor universități prestigioase din lume.

Conferința ICYS, ajunsă la a XXIV-a ediție este considerată campionatul mondial de lucrări de cercetare științifică dedicată elevilor de liceu. Totodată, ICYS este membru al Federației Mondiale pentru Concursuri în Fizică, concursul fiind inclus și în Calendarul Ministerului Educației Naționale.

Lotul României a fost format din 7 elevi dintre care 6 au obținut medalii, după cum urmează:

* Gugescu Lidia (Environmental Science), Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Turda – medalia de argint

* Ilyés Kinga (Environmental Science), Liceul Teoretic ,,Bathory Istvan”, Cluj-Napoca; Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca – medalia de aur

* Claudia Silvia Ispas (Life Science), Colegiul Național ,,Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – medalia de aur

* Creț Andreea (Life Science), Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca – medalia de argint

* Varvara Dragoș, (Environmental Science), Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, Cluj-Napoca – medalia de bronz

* Rareș Mihai PREDA (Engeneering), Rareș Mihai PREDA
(Engeneering) – medalia de bronz.

De asemenea, în perioada 19-25 aprilie 2017 s-a desfășurat la Baia Mare Olimpiada Națională de Biologie.

Olimpiada nationala de biologieLotul județului Cluj a fost reprezentat de 8 elevi care au obținut următoarele rezultate: clasa a VII-a Rusu E. I. Irina Maria Premiul II, de la LICEUL TEORETIC ,,AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA; clasa a IX-a Țigănilă N. Adela- Andreea Mențiune și calificată în lotul EUSO (Olimpiada pentru Științe a Uniunii Europene) de la COLEGIUL NAȚIONAL ,,MIHAI VITEAZUL” TURDA; clasa a X-a Vlad C. Iulian, Premiul II și Lehene I. Cătălin Premiul III, ambii de la COLEGIUL NAȚIONAL ,,EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA; clasa a XI-a Necula A. H. Alexandru calificat în lotul lărgit, de la COLEGIUL NAȚIONAL ,,EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA; clasa a XII-a Streza I. C. Rareș, Mențiune, de la COLEGIUL NAȚIONAL ,,EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA și Maier P. C. George Mențiune, calificat la Olimpiada Internațională de Biologie, Londra-2017, de la LICEUL TEORETIC ,,AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.