Rezultate deosebite la BAC-ul turdean pentru anul 2016

Rezultate deosebite la BAC-ul turdean pentru anul 2016 by iulie 18, 2016 0 comments

Absolvenţii de liceu din Turda s-a descurcat foarte bine anul acesta la examenele de Bacalaurerat. Pe de o parte, liceele teoretice nu s-au dezminţit şi au fost severe cu elevii lor, astfel încât examenele de bacalaureat au fost trecute lejer, iar liceele vocaţionale şi tehnice au lăsat în examenele de bacalaureat acei eleviu care au arătat la simulările de peste an că pot să facă faţă cerineţlor de bacalaureat sau care şi-au exprimat dorinţa de a urma studii superioare. Astfel s-a ajuns la cifre statistice care plasează Colegiul Tehnic cu 100% promovabilitate lângă licee cotate ca fiind mai bune pe filiera teoretică: CNMV sau Colegiul “Liviu Rebreanu”.

Sâmbătă dimineață au fost publicate rezultatelor pe județul Cluj în urma soluţionării contestaţiilor depuse de candidații examenului de bacalaureat. La nivelul judeţului Cluj, din totalul de 857  de contestaţii depuse, 475 au fost respinse, şi 382 au fost acceptate, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean. Dintre cele 382 de contestaţii acceptate, 257 de lucrări au fost evaluate cu notă mai mare decât cea primită iniţial, iar 125 au fost evaluate cu o notă mai mică.

Procentul de promovare la nivelul județului Cluj dupa contestații a crescut si este acum de 84,27%.

Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda are 100% promovabilitate după contestaţii.

“Rezultatele la EXAMENUL NAŢIONAL DE BACALAUREAT, sesiunea iunie-iulie 2016, ne îndreptățesc să îi felicităm pe absolvenţii PROMOŢIEI 2016 a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda, pe părinții lor, care le-au creat condițiile potrivite studiului și au înțeles să se alăture școlii, în demersul ei de a forma tineri cu un profil intelectual și moral de valoare şi pe cadrele didactice care prin eforturile permanente, prin demnitate şi onoare, prin calitate intelectuală şi rafinament au ars pentru ideea de bine, de frumos şi adevăr”, declară directorul unităţii de învăţământ, Gheorghe Lobonţ.

În cifre, rezultatele absolvenţilor CNMV arată în felul următor: din 116 elevi înscrişi la începutul anului şcolar 2015-2016toţi au promovat clasa a 12-a şi toţi şi-au luat BAC-ul. Dintre aceştia, 66 elevi au promovat examenul naţional de bacalaureat cu medii generale cuprinse între 9,00 și 9,90, 39 elevi au promovat examenul naţional de bacalaureat cu medii generale cuprinse între 8,00 și 8,96, 10 elevi au promovat examenul naţional de bacalaureat cu medii generale cuprinse între 7,11 și 7,86 1 elev a promovat examenul național de bacalaureat cu media generală 6,21

Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu“Turda a avut doar doi elevi care şi-au picat BAC-ul.

Procentul de promovabilitate la Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu“Turda, pentru filiera teoretică (ştiinţele naturii /ştiinţe sociale) a fost de 96,82%)(2 elevi picaţi). Din cei 63 elevi înscrişi la filiera teoretică 36,51% au obţinut medii peste 9.(23 elevi). Împreună cu filiera vocaţională(sport) liceul a obţinut un procent de promovabilitate de 91,01%. “Aceste rezultate ne-au permis să ne atingem obiectivul de a ridica procentul judeţului Cluj,care se situează pe locul I pe plan naţional. Îi felicităm pe absolvenţii din acest an pentru rezultatele obţinute prin muncă şi seriozitate, pentru satisfacţiile aduse părinţilor şi dascălilor care s-au implicat permanent în pregătirea lor”, a declarat directorul instituţiei de învăţământ, Angela Candrea.

La Colegiul Tehnic s-au înscris doar 22 de elevi la BAC. “Nu toţi elevii sunt făcuţi pentru teorie, mulţi au înclinaţii practice, profesionale”, susţine Dumitru Mateescu, directorul CT.

Cu 22 de elevi intraţi în examenul de Bacalaureat, dintre care 18 din promoţia curentă şi 4 din promoţiile anterioare, Colegiul Tehnic din Turda a intrat în topul unităţilor de învăţământ cu 100% promovabilitate. Unitatea de învăţământ din Turda se compară cu colegiile tehnice din judeţ şi din ţară, nu cu colegiile sau liceele teoretice, susţine directorul Colegiului Tehnic Turda, Dumitru Mateescu.

“Eu nu mă compar cu liceele teoretice. Ultima lor medie de intrare e mai mare decât media noastră de intrare. Colegiile tehnice sunt structurate pentru a da o meserie. Dacă e să mă compar, mă compar cu colegiile tehnice din judeţ”, a declarat Dumitru Mateescu.
Acesta a mai explicat că unitatea de învăţământ din Turda are ca obiectiv, în primul rând, pregătirea tinerilor pentru a putea presta meserii cu calificare, iar elevii colegiului sunt recrutaţi deja, pe piaţa muncii din judeţ, imediat de la terminarea cursurilor.

“Agenţi economici din judeţul Cluj şi de pe lângă Turda nu numai că îmi trimit oferte de muncă, dar mi-au solicitat adresele şi telefoanele absolvenţilor din urma cu 3 – 4 ani, pentru a-i contacta personal. Nu cred că se mai pune problema ca în Turda, absolvenţii învăţământului tehnic să nu-şi găsească de lucru în zonă. 40% din absolvenţii învăţământuui superior au pe diplomă o specializare de manager. Să înţeleg că toţi aceştia sunt făcuţi să fie şefi imediat ce termină facultatea?”, mai spune directorul colegiului turdean.

În Turda există trei unităţi de învăţământ liceal teoretice şi trei unităţi tehnologice, dar cu puţine clase, deci puţini elevi. Peste 50% dintre elvii turdeni termină în fiecare an studii teoretice şi urmează sau nu studii superioare, iar cei care nu urmează aceste studii superioare devin şomeri necalificaţi. Problemele învăţământului tehnic sunt problemele întregului sistem de învăţământ, consideră Dumitru Mateescu: ” Învăţământul tehnic şi cel profesional ar trebui să primeze. E vina noastră că alergăm după învăţământul teoretic şi diploma de facultate. Sau cel puţin, învăţământul ar trebui să fie o treime teoretic, o treime tehnic şi o treime profesional. Nu toţi tinerii sunt pentru bacalaureat. Cei mai mulţi fug de matematică şi mulţi au o orientare pentru învăţământul profesional, iar noi îi obligăm să înveţe teorie”

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.