Revolta oamenilor de la blocuri. Facturile mari la apă și nesimțirea autorităților, pe lista de plângeri

Revolta oamenilor de la blocuri. Facturile mari la apă și nesimțirea autorităților, pe lista de plângeri by februarie 13, 2020 0 comments

Administrația primarului Cristian Matei a scăpat astăzi de sub control, din perspectiva comunicării, o întâlnire a asociațiilor de proprietari. Convocată la Primărie cu un dublu scop, pentru a afla probleme și pentru a anunța investiții în cartiere, întâlnirea a degenerat când s-a ajuns la discutarea unor subiecte fierbinți precum facturile mari la apa potabilă sau răspunsurile la cererile oamenilor.

Momentul care a declanșat vociferările celor din sală a fost acela când reprezentanți ai Companiei de Apă Arieș au acuzat că la blocuri ”se fură apa„.

Întâlnirea a avut și momente cu istorii inedite. Poliția locală merge la intervenție și în șlapi.

Revoltați că plătesc apa meteorică

Întâlnirea de la Primăria Turda care se dorea de fapt a fi și una de propagandă electorală a degenerat după ce reprezentanți ai Companiei de Apă Arieș au justificat facturile mari la apă prin faptul că ceasurile individuale din apartamente nu sunt precise iar oamenii fură apă. Aprecierea unei reprezentate a CAA că sunt persoane care-și desfac contoarele pe parcursul lunii pentru a le monta când se citesc ceasurile a stârni reacții ironice și de nervozitate în sală. ”Adică oamenii fură apa”, au vociferat administratorii și președinții de bloc care au apreciat scenariul ca fiind derealist. Pozitia oficială a CAA este aceea că noile contoare de branșament au o acuratețe extrem de mare la contorizare pe când cele din apartamente sunt vechi și dau rateuri. Explicația nu i-a convins pe președinți și administratori.

Problemele reclamate de asociații au făcut referire la salubritate, toaletarea zonelor verzi, inexistența unor politici publice de sprijinire a investițiilor în rețeaua de utilități a blocurilor.

Polițist local în șlapi și răspunsuri ce întârzie de cinci ani

Concluzia generala a fost aceea că administratorii de blocuri sunt tratați cu indiferență de autorități. Sunt cereri de peste 3-5 ani la care nu s-a răspuns de către municipalitate fie că e vorba de acțiuni de curățire a spațiilor verzi sau obținerea unui sprijin în modernizarea subsolurilor de bloc.

O asociație de pe str. Tineretului a cerut sprijin pentru schimbarea rețelei de canalizare încă de acum 15 ani. Reprezentanții acesteia s-au revăzut cu autoritățile, la o poveste la Primărie, azi, deoarece vine campania electorală.

Vociferările au început după acuzațiile că locatarii ”fură apa”

Administratorii au ajuns și la istorii inedite: polițiști locali ce vin la intervenție încălțați cu șlapi, echipaje de poliție ce dau mâna cu cei ce tulbură liniștea publică, ori simptomul ”blocului părăsit”, acela pe care îl sar toate echipele de toaletare a zonelor verzi. ”De trei ani nu-mi explic de ce se opresc tocmai la noi și ne tot sar”, explică o reprezentantă a asociațiilor de proprietari.

O reprezentantă a unei asociații din Micro I povestește cum un polițist local s-a prezentat la o intervenție încălțat cu un șlap și un pantof.

   În final, administratorii dispar unul câte unul. ”Am șapte blocuri, o să le trimit o hârtie, dacă fac ceva bine, dacă nu, nu”, comentează o femei. A mai văzut astfel de întâlniri de zeci de ori și pentru ea sunt doar pierdere de timp.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.