Revoltă în PSD Turda. Cristina Burciu s-a decis să voteze Guvernul Orban

Revoltă în PSD Turda. Cristina Burciu s-a decis să voteze Guvernul Orban by octombrie 30, 2019 0 comments

Deputaul PSD de la Turda, Cristina Burciu a decis să voteze în Parlament Guvernul Orban. Anunțul fost făcut pe rețelele de socializare, miercuri 30 octombrie.

Revolta deputatului PSD de Cluj vine la o zi după ce Viorica Dăncilă, președinta PSD a vizitat Clujul dar nu s-a oprit și la Turda și l-a lăsat cu ochii în soare pe primarul Cristian Matei. Dăncilă a fost în vizită în comuna Săndulești la câțiva kilometri de Turda. Administrația locală a demarat o curățenie generală la Spitalul Municipal dar Dăncilă nu s-a oprit în localitate.

Cristina Burciu spune că va vota guvernul pentru că țara are nevoie de stabilitate. La scurt timp după postarea pe Facebook, deputatul PSD și-a închis telefonul.

”Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție.

Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern.”, scrie deputata PSD.

Cristina Burciu a avut o activitatea parlamentară constantă și este unul din puținii parlamentari de Cluj care a adresat interpelări repetate privind investițiile guvernamentale din zonă. De-a lungul timpului Burciu a cerut explicații Guvenului în peste 135 de întrebări și interpelări. A cerut explicații cu privire la reabilitarea podului de peste Arieș, starea fondului forestier din județul Cluj ori situația din sistemul de protecție socială. Cristina Burciu nu a fost tratată întotdeauna cu seriozitate de către membrii Guvernului PSD iar în unele răspunsuri primite a fost chiar luată peste picior.

Dăncilă a anunțat că orice parlamentar care susține guvernul PNL va fi demis din partid. Este neclar încă dacă decizia lui Burciu este de fapt o desprindere din PSD și o desprindere de  primarul Cristian Matei care o controlează politic. Primarul are puternice legături cu familia Burciu. Fiica primarului își construiește o casă pe un teren ce a aparținut familiei deputatei PSD.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.