Peste 183 de specialiști au semnat o petiție împotriva demiterii directorului Muzeului de Istorie din Turda, considerată drept o măsură abuzivă.
Administrația Primarului Cristian Matei a decis unilateral rezilierea contractului cu Mariana Andone Rotaru, doctor în arheologie, specializată în arheologia Daciei Romane. Mariana Andone a condus Muzeului de Istorie de la Turda, cu începere din 2012. A îmbunătățit activitatea muzeului de la Turda, a dispus demararea inventarierii complete a pieselor arheologice din patrimoniul muzeului și a reorganizat activitatea expozițională. Sub conducerea ei, Muzeul de Istorie din Turda a găzduit Colocviile Naționale de Arheologie, în ediții succesive.
Specialiști în muzeografie, arheologie, istorici și directori au semnat o petiție împotriva demiterii directorului Muzeului de Istorie Turda.
Aceștia sunt 65 de muzeografi, restauratori și conservatori din muzee din România și din străinătate (inclusiv de la muzeul din Turda), printre care am numărat deocamdată opt manageri și directori de muzee (unii nu își precizează funcția, puteți să îi verificați pe net). Sunt 20 de cercetători de la institute, 10 cadre didactice universitare din țară și străinătate printre care un academician și președintele Comisiei Naționale de Arheologie. Sunt de asemnea zece oameni de cultură, 10 profesori (printre care și inspectorul școlar istorie ISJCluj), studenți, masterazi, doctoranzi, artiști și nu în ultimul rând vizitatori.
Condamnăm demiterea doamnei Mariana Andone Rotaru din funcția de director al Muzeului de Istorie din Turda. Scrisoare deschisă către domnul primar Cristian Octavian Matei
Domnule primar, Demiterea doamnei Mariana Andone Rotaru din funcția de director al Muzeului de Istorie înainte de expirarea mandatului și în lipsa unei evaluări este incorectă și inacceptabilă.
1 comentariu
Incepe conversatiaPNL PSD aceeași mizerie