Reorganizare la Domeniului Public: Posturile vacante se desființează, restul se transferă

Reorganizare la Domeniului Public: Posturile vacante se desființează, restul se transferă

Reorganizare la Domeniului Public: Posturile vacante se desființează, restul se transferă

by iulie 17, 2015 0 comments

Domeniul Public Câmpia Turzii și Societatea de Salubritate vor prezenta în 27 iulie în fața Consiliului Local, planurile de reorganizare, cerute de autoritățile locale după ce s-a constat riscul ca cele două companii cu capital public să intre în faliment.
Planurile de reorganizare ar urma să fie aprobate de către Consiliul Local, acționarul unic al celor două societăți comerciale. Mariana Lazăr, directorul economic al Primăriei Câmpia Turzii, aprecia în iunie 2015 că cele două societăți pot fi salvate de la faliment, dar numai dacă se adoptă măsuri dure și riguroase din punct de vedere financiar. “Da, pot fi salvate, dar numai prin măsuri severe de reorganizare”, spunea Mariana Lazăr, chestionată de InfoAries cu privire la șansele de succes pe care le are reorganizarea.

Planul celor de la SCDP Câmpia Turzii se bazează în principal pe “diversificarea activității”, eșalonarea datoriilor și desființarea unor posturi. În ceea ce privește politicile de personal, conducerea Domeniului Public propune reducerea a 25 de posturi, 15 din structurile administrative și 10 din structurile de producție.
Se propune desființarea a 66 de posturi în total, dintre care 47 vacante iar 19 prin disponibilizare. Planul de reorganizare a SC Domeniul Public SA este totuși unul confuz cu date contradictorii ce arată că Domeniul Public va disponibiliza fie 24, fie 25 fie 19 angajați.

Esența reorganizării de personal de la Domeniul Public e însă aceasta: desființarea posturilor neocupate, disponibilzarea unor persoane și înființarea altor servicii noi cu angajații ce au supraviețuit restructurării.

Spre exemplu se propune desființarea serviciului comercial, dar se propune înființarea Serviciului Aprovizionare-Marketing.
Culmea reorganizării de personal de la Domeniul Public o reprezintă Secția Mecanizare. Reorganizarea la această secție constă în desființarea a patru posturi neocupate, o concediere si șase transferuri la o nouă secție ce va fi înființată: Atelierul Mecano Energetic.

Domeniul Public Câmpia Turzii a avut o evoluție sinuoasă ca cifră de afaceri. În 2011, aceasta era de 5,48 de milioane în 2014 o cifră de 3,40 de milioane. Pentru anul 2015 are o cifră de afaceri la 31 mai de 1,10 milioane și se previzionează o cifră de afaceri la finalul lui 205 de 2,4 milioane. În doar patru ani, Domeniul Public reușit să-și scadă cifra de afaceri cu aproape 50%.
Societatea are datorii totale de 1,30 milioane din care 1,15 milioane sunt datorii comerciale.

Domeniul Public se salvează din repararea drumurilor în noiembrie și decembrie

Cifrele din planul de reorganizare a SC Domeniul Public Câmpia Turzii ridică serioase semne de întrebare cu privire la modul în care a fost acesta întocmit. Astfel, se propun ca cifre prognozate încasarea lunară cu începere din august a câte 183.000 de lei pentru servicii și lucrări prestate la categoria drumuri. Suma de 183.000 continuă constant și pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Fie conducerea Domeniului Public speră să repare drumuri în noiembrie și decembrie, fie se asteaptă să facă dezăpeziri în valoare de 183.000 de lei lunar. O altă, ipoteză, e aceea că sumele prevăzute sunt încasări eșalonate ale unor lucrări efectuate în trimestrul III. Oricum ar fi, situația va fi explicată probabil în fața Consiliului Local.
Tot în noiembrie și decembrie, Domeniul Public se pregătește să facă lucrări la fântânile arteziene iar în octombrie se așteapăt să încaseze 60.000 de lei pentru un loc de joacă pentru copii. Se impune precizarea că sumele pe care le prevăd managerii Domeniului Public, la capitolul drumuri, fântâni arteziene și locuri de joacă ar urma să fie plătite din bugetul local al municipiului.

Puteti consulta proiectul de reorganizare aici

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.