Rectificare bugetară. Se taie bani la investiții, cresc cheltuielile cu spațiile verzi și sportul

Rectificare bugetară. Se taie bani la investiții, cresc cheltuielile cu spațiile verzi și sportul by decembrie 11, 2018 0 comments

Autoritățile locale vor discuta marți, 11 decembrie într-o ședință de îndată ultima rectificare bugetară importantă a anului. Vor fi redirecționate sume de bani de la investiții și vor crește cheltuielile cu sportul și spațiile verzi.

În premieră, autoritățile locale se pregătesc să aloce bani pentru gaura bugetară ce a rezultat din proasta gestionare a situației transportului public local și să evite riscul popririi conturilor. O veste bună o reprezintă transferul a peste 2 milioane de lei de la secțiunea de funcționare, la secțiunea de dezvoltare.

Rectificarea bugetară ce se discută azi în regim de urgență reduce cu 2 milioane de lei suma de la investițiii, alocată decontaminării din Poștarât. Pentru al treilea an consecutiv autoritățile nu reușesc să avanseze cu decontaminarea deșeurilor de HCH deși, potrivit unei declarații a primarului Cristian Matei, proiectul ar fi trebuit să fie deja finalizat.

Vor crește însă sumele alocate sportului cu 100.000 de lei și cele cheltuite cu spațiile verzi, cu 171.500 de lei. Cresc și cheltuielile de salubritate cu circa 174.000 de lei.

Una dintre rectificări atrage însă atenția, este vorba de 2,4 milioane de lei cheltuieli de judecată pentru trasportul public. STP Turda a câștigat în in instanță circa 6,6 milioane de lei plus dobânda legală. Administrația locală a refuzat executarea sentinței și acum sunt pe rol o serie de procese de încuviințare a propririi. Poprirea conturilor ar putea să survină în februarie-martie astfel că autoritățile d ela Turda pregătesc baza legală pentru a face plăți din buget.

STP a avut dificultăți economice după ce tandemul politic Ștefănie-Matei și partidele lor au susținut în Consiliul Local o serie de hotărâri controversate. S-a dispus printre altele înlocuirea autobuzelor euro cu non euro, extinderea gratuităților dar reducerea sumelor plătite către STP, acordarea de stații de autobuz fără concesiune altui operator privat.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.