Răzbunarea lui Cristel: Consilierul Varodi a fost concediat de la Domeniul Public

Răzbunarea lui Cristel: Consilierul Varodi a fost concediat de la Domeniul Public

by septembrie 2, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Directorul contestat de la Domeniul Public SA Câmpia Turzii, Cristel Frânc l-a concediat astăzi pe consilierul juridic al societății, Ioan Varodi. Acesta este și consilier local din partea PNL și a ajuns în Consiliul Local Câmpia Turzii pe listele USL. Ioan Varodi este membru atât în comisia de buget-finanțe a Consiliului Local cât și în Comisia de urbanism și amenjarea teritoriului. Surse apropiate de Ioan Varodi spun că acesta a fost concediat fără explicații clare, care însă vor trebuie oricum menționate în decizia de desfacere a contractului de muncă. Potrivit acelorași surse, Ioan Varodi va da în judecată Domeniul Public SA și conducerea aceste societăți.
Deoarece Ioan Varodi era incompatibil în a a vota proiecte legate de SC Domeniul Public SA și consilierul local a respectat prevederile legale de abțienre la votarea și dezbaterea proiectelor de hotărâri legate de Domeniul Public, se poate banui că desfacerea contractului de muncă este legată de demersurile pe care societatea trebuie să le facă către Registrul Comerțului. Nu este exclus ca Ioan Varodi să fi refuzat să contra-semneze documente semnate de directorul Cristel Frânc.
In 18 august, mandatul directorului Cristel Frânc, înceta de drept. Pe 13 august, Consiliul de Administrație de la Domeniul Public nu a mai prelungit mandatul lui Frânc, din oraș, aceea
Situația a apărut ca urmare a faptului că în 18 august era ulima zi de mandat a directorului Cristel Frânc. Pe 31 iulie, Adunarea generală a Acționarilor decidea demararea procedurile de selecție a unui nou Consiliu de Administrație în baza OUG 109, privind guvenarea corporatistă a întrepriderilor publice. Actul normativ al guvernului prevede selectarea conducerii întreprinderii publice pe criterii profesionale, prin concurs și evaluare. Potrivit Hotărîrii din 31 iulie, a AGA, vechiul CA de la Domeniul Public și-ar fi încetat atribuțiile odată cu constituirea noului CA. În 13 august, același CA a decis să nu mai prelungească mandatul directorul Cristel Frînc, mandat ce expira în 18 august.
Ulterior acestei date, AGA a adoptat o nouă hotărâre, aceea de a schimba vechiul Consiliu de Administrație cu unul nou. Vechiul Consiliu de Administrație l-a numit director pe Sever Iuoraș, noul Consiliu de Administrație l-a repus in funcție pe Cristel Frânc. La aceasta se adaugă decizia Consiliului Local Câmpia Turzii convocat în ședință de îndată, la presiunea liberalilor, prin care membrii Adunării Generale a Acționarilor de la Domeniul Public au fost revocați și înlocuiți.
Concedierea lui Ioan Varodi vine astfel pe fondul diputelor interne din societate dar și al luptei politice din oraș dintre PSD și PNL și aliații săi.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.