Radio Transilvania a promovat vinul din Turda la festivitatea de relansare

Radio Transilvania a promovat vinul din Turda la festivitatea de relansare by martie 29, 2019 0 comments

Vinul Cramei La Salina din Turda a fost inclus în degustarea organizată de Radio Transivania cu ocazia festivității de relansare a rețelei radio, care a avut loc ieri la Grand Hotel Italia din Cluj.

Radio Transilvania_800x533Radio Transilvania care emite și la Turda s-a relansat ieri la Cluj cu un nou format, după un an în care noul patron a investit masiv în modernizarea tehnică și a susținut schimbarea liniei editoriale a celor 13 posturi locale care formează rețeaua. Esența noului mesaj este: „Simți muzica, simți diferența– Radio Transilvania e TransilvaniCOOL, pe același ton și cu aceeași intensitate în Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bistrița, Zalău, Baia Mare, Turda, Luduș, Beclean, Mediaș, Aleșd, Beiuș și Carei!”

Radio Transilvania emite neîntrerupt, inclusiv la Turda începâd din anii 1995-1996. Formatul său este adult contemporary, difuzând într-o rețetă unică muzica ultimelor 3 decenii. Postul are buletine de știri locale, regionale, naționale și internaționale.

Evenimentul de relansare a rețelei, de la Cluj,  a inclus o degustare de vinuri condusă de renumitul oenolog Dorin Popa. Echipa Radio Transilvania și oenologul invitat au ales câte un soi de vin din fiecare zonă viticolă istorică a Transilvaniei.

Stația Radio Transilvania Turda a fost asociată unui vin Chardonnay al Cramei La Salina. Chardonnay-ul Cramei La Salina este vinificat în stil clasic, prezintă o excelentă tipicitate de soi, cu o culoare galben-verzuie strălucitoare și cu arome dominante de fructe albe (pară, măr) continuată prin note intense, plăcute, de citrice și altele, mai temperate, minerale. Gustul este rotund și echilibrat, cu o tentă fină de unt topit și cu o bună aciditate. Finalul este plăcut, ușor condimentat.

Vinuri deosebite, în degustarea organizată de Radio Transilvania

Două dintre vinurile prezentate a stârnit atenția celor din sală datorită aromelor intense. Primul a fost un Gewürztraminer al Vilei Vinea (DOC Tarnave-Tarnaveni). Cel de-al doilea vin a fost un Cabernet Sauvignon, produs în Crama Teodor din Satu Mare. Cabernt Sauignonul (2016), de la Satu Mare este un vin roșu intens, cu arome și gust de coacăze negre, cireșe și piper. Sec, taninat, dar armonios cu notă ușoară de vanilie, de la baricarea în butoaie de stejar încheind cu o astringență fină și plăcută.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.