Puncte de sacrificare a mieilor în judeţul Cluj

Puncte de sacrificare a mieilor în judeţul Cluj by aprilie 22, 2016 0 comments

Mai multe puncte de sacrificare a mieilor au fost autorizate pe raza judeţului Cluj. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, Ioan Oleleu, a declarat pentru InfoArieş.ro, că, în întreg judeţul au fost autorizate temporar, la această oră, puncte de sacrificare a mieilor în Cluj Napoca, Turda, Huedin, Câmpia Turzii şi Floreşti, iar la Iara funcţionează un punct de sacrificare autorizat permanent.

Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Agro Transilvania, societate comercială aflată sub autoritatea forului administrativ judeţean, a anunţat deschiderea la Dezmir, în incinta pieţei agro-alimentare de gros a Clujului, pentru al treilea an consecutiv, punctul autorizat pentru sacrificarea mieilor.  Acesta a fost deschis în perioada 25-26 martie 2016, în preajma sărbătoririi Paştelui Catolic, şi se va redeschide în perioada 28-30 aprilie 2016, în preajma sărbătoririi Paştelui Ortodox. Punctul de sacrificare va funcţiona zilnic, între orele 10:00 şi 18:00, transportul până în incinta Centrului Agro Transilvania fiind asigurat de autobuzele liniei 8L. “Punctul de sacrificare a mieilor va funcţiona după toate normele igienico-sanitare, astfel încât de Sărbătorile Pascale, clujenii să poată să aleagă şi să cumpere mielul dorit direct de la crescători, miel care va fi sacrificat pe loc, având astfel garanţia achiziţionării unui produs sigur şi de calitate. Aşadar, îi aşteptăm atât pe cumpărători, cât şi pe comercianţii de miei interesaţi să-şi vândă marfa în cele mai bune condiţii, în spaţiul special pus la dispoziţie în cadrul Centrului Agro Transilvania”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat.

În Turda, reprezentanţii Serviciului de Administrare a Pieţelor din cadrul Primăriei, au confirmat deschiderea punctului de sacrificare a mieilor în oborul din Turda Nouă, în perioada 28 – 30 aprilie. Oborul va fi deschis în aceste zile între orele 7 şi 15 şi va dispune de 6 măcelari şi un medic veterinar. Carnea rezultată se va obţine numai la cererea directă a consumatorilor şi numai după efectuarea examenului ante şi post mortem, neputând fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar înregistrate ori autorizate sanitar veterinar.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.