PSD și francmasonii. Cristian Matei a fost coleg de asociație cu francmasoni importanți ai României

PSD și francmasonii. Cristian Matei a fost coleg de asociație cu francmasoni importanți ai României by aprilie 28, 2017 1 comment

Locuitorii din Câmpia Turzii vor fi zilelea astea într-o ceață completă. Majoritatea cu origini la țară, știau că bărbații purtau șurț când mulgeau vaca, se suflecau la nădragi când se băgau să treacă Arieșul și se țineau cu palma de bărbie,  când se rezemau de pălant.Dacă prin absurd toate astea se  întâmplau deodată, însemna că s-au îmbătat rău de tot la făgădău.

Văzându-i pe liderii PSD în șorțulețe satinate, suflecați la un nădrag și făcând semne ciudate prin aer, ai senzația că ai nimerit la grădinița politică iar personajele interpretează propria serbarea de sfârșit de carieră.

Teoretic, Petre Pop și Monica Uioreanu sunt terminați din punct de vedere politic. Nu pentru că ar face spiritism și ar vorbi cu Satana ci pentru că oamenii de rând din Câmpia Turzii au preocupări de zi cu zi mai pământești. Lucrează să câștige bani să trăiască, să plătească facturi, se confruntă cu necazuri și bucurii mult mai palpabile decât Căutarea Adevărului Absolut sau Dialogul cu Arhitectul Șef.

Sunt terminați politic pentru că după ce i-ai văzut în șorțulețe satinate, cu greu mai poți să-i iei în serios. Pe de altă parte, aceste fotografii ale ritualurilor masonice de la Câmpia Turzii strică relația PSD-ului local cu Biserica Ortodoxă Română. BOR, supranumidu-se ”Biserica Neamului”, nu agrează ideea unor politicieni francmasoni, a unor politicieni ce eludează autoritatea spirituală a ”Bisercii lui Christos”.

Liderii de la Câmpia Turzii nu sunt singurii PSD-iști din zonă, legați de francmasonerie. Colegii lor din Turda au astfel de legături dar au făcut-o mult mai discret.

Avocatul Ucu Mihai Faur, fost președinte al PSD Turda a fost ales la echinocțiul de primăvară din 2014 în poziția de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Unite din România. Ascensiunea avocatului Ucu Faur în francmasonerie a avut loc după retragerea acestuia din politică și a fost făcută publică după ce acesta a renunțat la PSD.

CostaRica1

Imaginea site-ului Camerei de Comerț România Costa Rica, fondată de francmasoni din Marea Lojă Națională Unită și de către actualul primar al Turzii, Cristian Matei. În dreapta sus vedeți caduceul  lui Mercur, simbol al faptului că vorbim de organizație ce vorbește în numele  unei fraternități ce are autoritatea de a investi în cele  trei grade masonice tradiționale. Ascendentul culorii albastre indică faptul că vorbim de o lojă ce provine din Ritul Scoțian Antic și Acceptat. Culoarea roșie semnifică printre altele și apartenența la Ritul Englez al Emulației. 

Cu un an de zile înainte de numirea sa în poziția de Mare Maestru, în aprilie 2013, Ucu Mihai Faur alături de alți câțiva cunoscuți înființa Camera de Comerț Bilaterală România-Costa Rica.

Printre fondatori s-au aflat actualul primar al Turzii, Cristian Matei. Actualul președinte al PSD Turda era atunci în compania selectă a altor francmasoni, Daniela Nae, pe atunci Mare Maestră a Lojei Feminine a României și Liviu Bigan, devenit ulterior Mare Maestru Adjunct al Marii Loje Naționale Unite din România.

Camera de Comerț România Costa Rica îl are drept președinte pe Liviu Bigan. Printre primii vicepreședinți s-au numărat, la înființare, și primarul Cristian Matei și Ucu Mihai Faur. Ulterior, Cristian Matei a dispărut din structurile publice de conducere ale Camerei de Comert România Costa Rica iar din 3 februarie a încetat și calitatea de vicepreședinte a avocatului Ucu Faur.

Avem așadar un avocat, un politician turdean actualmente primar și niște oameni bogați francmasoni ce au fondat o asociație pentru a face afacericu o țară considerată un paradis fiscal.

Interesant este că inițiatorii acestei Camere de Comerț au ales ca emblemă un simbol francmasonic. Caduceul lui Mercur înconjurat de culorile abastru și roșu, în formă de roză -halou.

Poetul roman Statius scria despre caduceul lui Mercur în Tebaida : ” Cu puterea magică sigilează ochiul veghetor”. Probabil că în cazul simbolului Camerei de Comerț România Costa-Rica, inițiatorii nu au mers așa de departe cu simbolistica și s-au păstrat în zone mai prozaice ale francmasoneriei: caduceul ca simbol al fluxurilor, transfomărilor, medierii și inițierii.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Flo-Matex-Medias
    #1 Flo-Matex-Medias 26 mai, 2017, 15:18

    Liviu Bigan? Ala nu stie sa SCRIE! Facea “afaceri” cu oameni din Alba-Iulia acum 5 ani . Le promitea multe lucrari de constructii si le lua banii inainte …pe promisiuni. (Moderat)

    Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<