PSD la București, PSD la Turda

PSD la București, PSD la Turda by iulie 30, 2019 1 comment

UPDATE: Reprezenanți ai Pensiunii Eddy au precizat că informațiile potrivit cărora ar fi solicitat acte de urbanism de la Primăria Turda -menționate în textul de mai jos, sunt false. Reprezentanții  Catering Edy Srl au precizat că nu au cerut solicitat documente de urbanism și nu au avut vreun conflict cu administrația locală.

După cum conduce PSD la nivel național, așa conduce PSD și la Turda. Lumea se plânge că Poliția Română e condusă de ”împuterniciți”, adică de inspectori generali numiți politic și nu prin concurs. E adevărat, iar situația a fost ridicolă de-a dreptul în perioada Grindeanu-Tudose-Dăncilă, când la șefia Poliției s-au perindat pe rând ”împuterniciți” după care-cum era la putere. Doar trebuia să te uiți pe unde a fost șef fiecare, în ce fief sau județ și știai omul cui e. Fiecare prim-ministru era cu ”împuternicitul” lui. Acest management defectuos politic îl întâlnim și la Turda unde primarul Matei își bate joc de Consilul Local. Întrebat cine e directorul Salinei, după interimate și prelunguri de aproape un an, PSD-istul Matei face mișto de consilierii locali, ce își exercită mandatul. Le râde în nas și le spune că-s habarniști. Primarul Matei nu informează Consiliul Local cine ar fi noul director al Salinei, lasă să se înțeleagă că știe el cine e nominalizat și le dă cu tifla aleșilor local. Ia să meargă ei ”să se informeze”. 

Modelul PSD de a conduce România cu numiți politic ce se transformă în slugi e întâlnit și la Turda. La București un comisar șef se așează în genunchi în fața chestorilor din Poliție. La Turda, povestea e despre un activist de partid ce se asează în genunchi în fața primarului Matei și îi jură credință veșnică. La București, un comisar-șef stătea în genunchi în fața chestorilor Poliției Române. La Turda, șeful Poliție Locale – care se presupune că e manager- e scos în trafic, să dirijeze circulația în sensul giratoriu, atunci când îl enervează pe șef.

România e condusă precum un stat feudal unde Șefu/Barosanu/Boieru numește câte vreunu, dacă se poate prost și slugarnic, în poziții cheie.

La București, miniștrii de interne numesc ”împuterniciți” să conducă Poliția și șefi la județe, după cum vor baronii locali ai partidului. La Turda, primarul semnează un contract de mandat cu un director, contract ce nu e cunoscut de Consiliul Local iar ginerele îi moștenește funcția de director al unei companii publice.

La București comunicațiile dintre STS și Poliție sunt aiurea. La Turda, din arhiva Consiliului Local ”dispar” adresele oficiale ale Prefectului sau propunerile de hotărâri de consiliu ale Opoziției.

Unii spun că documentele oficiale înregistrate la Consiliul Local ”au fost dispărute” de ”Biroul primarului”. Informația  e anecdotică în mediul politic din oraș. Tot ca un banc e și povestea cu patronii de la Pensiunea Eddy care doreau să construiască și aveau nevoie de un certificat de urbanism.

Au depus un dosar la Primărie iar dosarul „s-a dispărut”. Legenda urbană spune că dosarul ”Eddy” a fost plimbat de fostul arhitect șef Dumitru Iosif la biroul primarului într-o încercare de a controla politic deciziile importante pe urbanism. Dosarul ar fi ajuns într-un sertar la ”Biroul Primarului”. Ulterior, ”Biroul Primarului” ar fi uitat pur și simplu de existența actelor.

La București, majoritatea PSD modifică regulamentele Camerelor și taie microfoanele opoziției. La Turda, primarului PSD-ist i se rupe de regulamente și convoacă ședințele Consiliului Local după cum are chef și cum visează noaptea.

PSD la București, PSD la Turda are același mod de a conduce, unul bazat pe clientelism politic.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Dumitru
    #1 Dumitru 14 august, 2019, 15:40

    IN cea ce priveste dosarul Edy cum numeste domnul ziarist nu este nevoie de nici un certificat de urbanism
    Nu inteleg de unde si cine a informat asemenea informații de a fi publicate

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.