Promisiunile mincinoase ale primarului Cristian Matei. Locurile de casă pentru tineri

Promisiunile mincinoase ale primarului Cristian Matei. Locurile de casă pentru tineri by mai 4, 2020 2 comments

Acum 4 ani, în mai 2016 candidatul Cristian Matei făcea un set de promisuni electorale. Azi vă vom prezenta povestea cu loturile de case pentru tineret. Nu doar că administrația primarului Cristian Matei nu a înființat ”cartierele rezidențiale pentru tineri”, dar nici măcar nu a procedat onest în cazul unor terenuri scoase spre concesionare publică. La o zi după impunerea restricțiilor de circulație prin instituirea stării de urgență, administrația locală a impus un termen limită de depunere a ofertelor, pentru un teren în Băile Sărate.

Să urmărim însă promisiunea cu ”loturile pentru tineri”.

Candidatul PSD la postul de primar al Municipiului Turda, același care astăzi este candidatul PNL a promis locuri de casă pentru tineri. Cristian Matei a respins in discursul său electoral faptul că municipiul Turda nu ar avea pământ. A lansat chiar două soluții: extinderea intravilanului municipiului Turda și cumpărarea de terenuri de pe piața liberă.

Ambele variante puteau fi aplicate. Dar nu au fost.  Suplimentar, Matei a promis că va oferi gratuit 3 modele de casă. Tinerii ar fi urmat să-și construiască în funcție de proiectele de casă oferite gratuit de municipalitate.  Nici această promisiune nu a fost onorată.

Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, nu a fost aplicată la Turda, în cei patru ani de mandat ai primarului Cristian Matei.

Tinerii din Turda nu au beneficiat în cei 4 ani de loturile de casă promise. În schimb, fiul primarului și-a cumpărat teren de casă de la Consiliul Local în doar 3 luni. Atât au durat procedurile, cu tot cu documentațiile cadastrale ce s-au finalizat rapid.

2 comentarii

Incepe conversatia
 1. Pintea Monica
  #1 Pintea Monica 7 mai, 2020, 14:04

  Bună ziua. Cu repartitiile de locuințe sociale ce sa mai întâmplat . Când se vor da. Sunt foarte multe locuințe în turda care stau goale și eu aștept să mi se repartizeze o locuință, stau cu chirie, și am și un om bolnav. Sunt pe lista de așteptare pentru o locuință de ap social pe locul 4. Aștept răspuns. Mulțumesc.

  Reply this comment
  • Pensionar
   Pensionar 10 mai, 2020, 17:47

   Puteti astepta mult si bine doamna. Primarul nu are vreme de astfel de lucruri, e ocupat cu afacerile familiei. O sa revina cu niste promisiuni noi in campania electorala.

   Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.