Promisiuni neonorate de Guvernul PSD. Cristina Burciu cere respectarea acestora

Promisiuni neonorate de Guvernul PSD. Cristina Burciu cere respectarea acestora by decembrie 15, 2017 0 comments

Deputata de Turda, Cristina Burciu a cerut Ministerului Transportului să urgenteze preluarea în administrare a podului de peste Arieș situat pe DN 1, km 444+ 480, pod grav avariat.

Într-o expertiză tehnică a Inspectoratului de Construcții Cluj din 2016 se precizează că podul a suferit degradări majore ce necesită reparații de urgență.

În luna martie 2017, deputata Cristina Burciu a mai adresat MinisteruluiTransporturilor și ministrului Alexandru-Răzvan Cuc, o interpelare similară. Autoritățile au promis atunci emiterea unei hotărâri de guvern.

Ministrului Transportului promitatea în aprilie 2017 că se va emite o hotărâre de guvern prin care podul de peste Arieș va fi preluat în administrare. Podul ar fi urmat să fie dat în concesiune Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Măsura este necesară deoarece doar astfel se pot asigura bani din bugetul statului pentru repararea podului de peste Arieș. Lucrările de reparații sunt evaluate la peste 4 milioane de lei.

Timp de 8 luni, autoritățile guvernamentale de la București au amânat emiterea hotărârii de guvern iar promisiunea nu a fost onorată.

În noua interpelare adresată ministrului, Cristina Burciu constată starea gravă a lucrărilor de artă în special la podul de peste Arieș. Cristina Burciu citează adresa DRDP Cluj 16 din 2014: ”față de această situație și având în vedere starea tehnic destul de gravă a lucrărilor de artă de pe acest sector de drum, în special la podul de pe DN1 (….) este necesară o intervenție de urgență pentru remedierea acestora”.

Deputata de Turda cere, printr-o interpelare adresată ministerelor de resort ca să emită hotărârea de guvern și să demareze lucrările de reparații.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.