Proiect al PNL “evaporat” din Primărie. Majoritatea PSD ne blochează proiectul, e concluzia PNL Turda

Proiect al PNL “evaporat” din Primărie. Majoritatea PSD ne blochează proiectul, e concluzia PNL Turda by iunie 7, 2019 0 comments

UPDATE: potrivit conducerii PNL Turda, blocarea proiectului propus de formațiunea liberală nu se datorează funcționarilor publici ci majorității politice condusă de PSD.

Un proiect al consilierilor PNL de eliminare a taxei de tonaj greu, înregistrat în luna martie a dispărut din circuitul administrativ, a precizat într-o conferință de presă, Nicolae Giurgiu, președintele PNL Turda

Potrivit liderului PNL,  proiectul a fost înregistrat în luna martie dar acesta nu a mai ajuns în circuitul administrativ. Liberalii presupun că proiectul a dispărut astfel ca acesta să nu ajungă în dezbtatere publică. ”Ni s-a spus să mergem cu copia că ei nu l-au mai găsit. Vă imaginați? Era ziua de ședință ordinară de Consiliu Local, a trecut două luni și primarul nu l-a propus pe ordinea de zi, nu existau avize, nu exista nimic. Am vrut să-l punem pe ordinea de zi și ne-au spus că nu-l găsesc să mergem noi cu copia noastră. Era ca și cum nu exista”, a explicat președintele PNL Turda, consilierul Nicolae Giurgiu. Liberalii spun că pierderea în astfel de condiții a unui document înregistrat oficial e o prostie și pun totul pe seama rivalității politice. Liderii PSD sunt acuzați că au blocat proiectul.

Liberalii au propus în luna martie un proiect de eliminare a taxei de tonaj greu pentru zona industrială

În iarna anului 2016 administrația locală de la Turda a propus o taxă zilnică de tonaj greu. Măsura a stârnit reacții puternice în mediul local de afaceri. Ulterior, în vara anului 2017 autoritățile au modificat proiectul și au propus un abonament anual. Măsura impusă de primarul PSD Cristian Matei i-a determinat pe consilierii liberali să afirme că inițiativa are rolul de a suprataxa mediul privat pentru a aduna bani la buget. În orașele importante din România taxa de tonaj nu se aplică zoneor industriale, se aplică diferențiat cu un tarif de zi/noapte pentru a încuraja trafigul greu pe timp de noapte și cu diferențieri îmtre zonele intens circulate ale orașelor. Lipsa acestor criterii i-a determinat pe cei de la PNL să concluzioneze că taxa Matei nu are de-a face cu fluidizarea traficului ci cu suprataxarea mediului privat.

Deși proiectul liberalilor a dispărut din registratura Consiliului Local, liberalii au folosit propria copie pentru a propune întroducerea proiectului în dezbatere publică. Proiectul nu a mai ajuns pe ordinea de zi deoarece PSD și aliații săi din Consiliul Local au votat împotrivă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.