Programe pentru școli și familii la Muzeul de Istorie din Turda

Programe pentru școli și familii la Muzeul de Istorie din Turda septembrie 24, 2018 0 comments

Coafuri și podoabe romane, heraldica pe înțelesul copiilor, sunt câteva din programele surpriză pe care Muzeul de Istorie din Turda le-a pregătit pentru anul școlar 2018-2019.

Potrivit conducerii acestei instituții, prin programele sale, instituția promovează încrederea în sine și dezvoltarea personală a copilului și transformarea muzeului într-un spațiu viu, plin de obiecte care vorbesc. Dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiectele semnificative pentru istoria locului este principalul obiectiv în zona educației muzeale.

Pe lângă atelierele care se regăsesc de câțiva ani în oferta muzeului și care s-au bucurat de succes și de o largă participare, anul acesta dorim să vă aducem în atenție câteva ateliere care folosesc metode moderne și inedite de interpretare a patrimoniului, precum Heraldica pe înțelesul copiilor, Podoabe de inspirație romană și Coafuri după moda împărăteselor romane. Descrierea acestora se regăsește în oferta educaţională.

Activităţile la muzeu se pot organiza pe durata întregului an şcolar, nu doar în cadrul programului „Școala altfel”, pe baza unor programări cu cel puţin două săptămâni înainte de desfăşurarea acestora. De altfel, cadrele didactice sunt încurajate să organizeze la muzeu şi lecţii deschise, ore de dirigenţie sau şedinţe cu părinţii.

Programarea activităţilor se poate face telefonic 0264-311826 sau prin e-mail: muzeulturda@gmail.com
Persoană de contact: muzeograf Steliana Potora.

Oferta Educationala 2018-2019 MIT final

MUNICIPIUL TURDA, JUDEŢUL CLUJ, Str. B. P. Haşdeu, nr. 2 Tel: 0264-311826; e-mail: muzeulturda@gmail….

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.